Üniversitelilerden eylem çağrısı: Kayyumlar gidecek, biz kalacağız'

Üniversitelilerden eylem çağrısı: Kayyumlar gidecek, biz kalacağız

Kayyum rektör istemeyen öğrenciler yeniden 21 Ocak'ta İstanbul ve İzmir'de bir araya geliyor. Üniversiteliler eylemlere sosyal medyadan çağrı yaptı

Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’yu kayyum rektör atamasının ardından İstanbul’da üniversitelilerin başlattığı ve diğer illere de yayılan protestolar devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA ÜNİVERSİTELİLER KAYYUM REKTÖRLERE KARŞI EYLEMDE

 

Boğaziçi Dayanışması geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği meclis toplantısının ardından, kayyumlarla iradesi çiğnenen üniversite bileşenleri tüm iradesi çiğnenenleri kayyumcu zihniyete ses çıkartmak için 21 Ocak Perşembe günü saat 17.00’de Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelmeye çağırdı.

Boğaziçi Dayanışma sosyal medya hesabından “Dayanışmaya Çağrımızdır” başlığıyla yapılan çağrıda şöyle denildi:

 

“Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyuma karşı yapılan protestolarla başlayan eylemlerde sesimize ses oldunuz. Kayyumlarla iradesi çiğnenen üniversite bileşenleri, bu dayanışma sayesinde direnişe devam ediyor ve kayyumlar gidene kadar da devam edecek. Hakları gasp edilen yalnızca Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri değildir. İradesi çiğnenen gençleri, belediyelerine kayyum atanan Kürt halkını, yoksullukla ezilen emekçileri, ötekileştirilen ve inkar edilen kadınları, LGBTİ+’ları ve daha nicesini seslerini duyurabilmeleri için kayyumcu zihniyete karşı yapılacak basın açıklamasına ve sonrasında konuşmaya davet ediyoruz”

İzmir’de de üniversiteliler 21 Ocak günü aynı saatte Karşıyaka İskelesi’nde buluşacak

İzmir’de üniversitelilerin bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Üniversite Dayanışması da “Kayyum Rektörler Gidecek Üniversiteler Bizimdir” başlığı ile üniversitelere kayyum rektörlere karşı İstanbul’la eş zamanlı olarak 21 Ocak Perşembe günü saat 17.00’de Karşıyaka İskelesi karşısında eylem çağrısı yaptı.

İzmir Üniversite Dayanışması sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şöyle denildi:

 

“21 Ocak Perşembe günü Üniversitenin tüm bileşenlerini üniversitelerin özerk ve demokratik yapısını yeniden inşa etmek, kayyum rektörlere hep bir ağızdan istifa demek için Karşıyaka İskele Karşısında yan yana olmaya çağırıyoruz”



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli