Umut ve Çaresizlik İçinde Yaşıyor

Umut ve Çaresizlik İçinde Yaşıyor

Tuna Mahallesi Sakarya caddesinde 102 numarada ikametgâh eden Malatyalı İbrahim Göğenci devletin şefkatli yardım eli bekliyor.





Umut ve Çaresizlik İçinde Yaşıyor


Tuna Mahallesi Sakarya caddesinde 102 numarada ikametgâh eden Malatyalı İbrahim Göğenci devletin şefkatli yardım eli bekliyor.

Görülen manzara içler acısıydı 
 
                                                                                                        
Son derece uygunsuz bir şekilde yaşam mücadelesi veren Gögenci’ye Mahalleli zor şartlar altında yardımcı oluyorlar. Anne babasını kaybeden hiç evlenmeyen 45 yaşında tek başına yaşayan İbrahim Göğenci’nin başına; Askerde geçirdiği kaza yetmezmiş gibi iş için gittiği Beyazıt’ta talihsiz bir trafik kazası geçiriyor. Ardından ameliyat olur. Neticesinde sakat kalarak uzun bir tedavi sürecine başlar. Ancak kimsesiz olduğundan dolayı bakıma muhtaç yaşamaya çalışır. Eski Tuna Mahallesi Muhtarı Mustafa Özdemir’in bize haber vermesi üzerine gittiğimiz evde yaşanılabilir bir ortam olmadığını gözlemledik. Görülen manzara içler acısıydı. İçerde korkunç bir koku vardı. Kimsesizlikten olacak ki ortam sağlıklı değildi.


Ayakkabı boyacılığı yaparak geçiniyorum                                                                                                                                         Hasta yatağında yatan İbrahim Göğenci umudunu kesmeden çaresizlik içinde yetkililere seslendi. Gögenci “1993 yılında Hakkâri de vatani görevini yaptığı sırada çatışmada vuruldum Gülhane askeri hastanesinde tedavi gördüm. Sonrasında aldığım rapor yeterli olmadığından 2022 e göre üç aydan üç aya 640 tl özürlü maaş almaktayım. Kaldığım yerin kirası 250 tl daha önceleri bir lokantada çalışıyordum. Şimdi ise mahallede ayakkabı boyacılığı yaparak geçiniyorum kaymakamlık vakıftan birkaç kere yardım aldım.
Bize umut dolu gözlerle zorlukla el sallayan hasta yatağındaki İbrahim Gönenci yetkililere sesinin duyurulmasını istedi. Umarız yetkiler de hassasiyet göstererek mağdur durumda olan İbrahim Göğenci bir önce yardım elini uzatırlar.

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli