Ülkenin Geleceği Gençlerimizin Ellerindedir

Ülkenin Geleceği Gençlerimizin Ellerindedir

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden Cumartesi günü Esenler Stadyum’unda Atışalanı Spor Kulübü'nün yapmış olduğu lig maçını izledi ve Esenler'deki spor kulüplerinin Başkan ve yönetici

Ülkenin Geleceği Gençlerimizin Ellerindedir
 
CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden Cumartesi günü Esenler Stadyum’unda Atışalanı Spor Kulübünün yapmış olduğu lig maçını izledi ve Esenlerdeki Spor Kulüplerinin Başkan ve yöneticileri ile bir süre sohbet etti.
 

CHP Esenler ilçe Başkanı Halil Özden, kulüp yöneticileri, antrenör ve futbolcularla yaptığı görüşmede "Sizleri ziyaret ederek sorunlarınızı dinlemek istiyorum. Basından takip ettiğim kadarıyla bazı futbol kulüplerimiz maddi nedenlerden dolayı liglerden çekilmişler. Bu konuta sizlerden bilgi almak istiyorum. Sizler onurlu bir görev yapıyorsunuz, Esenler gençliğinin yarınlarını hazırlıyorsunuz. ‘Gençlerin geleceği sizlerin ellerinde, Ülkenin geleceği ise sizlerin yetiştireceğiniz gençlerimizin ellerindedir" dedi...

CHP Esenler ilçe Başkanı Halil Özden konuşmasının devamında;
 

"Sizlere destek olmak bizlerin görevidir. Gördüğüm kadarıyla kalabalık bir futbolcu kitleniz var, çalışma alanlarınız yeterli değil. Soyunma odalarını gezdim, bu soğuk havada duşlardan sıcak su akmadığını gördüm, yazık değil mi bu gençlerimize, bu çocukları hasta edeceksiniz. Bu çocukların anne ve babaları bu kentte yaşıyorlar ve vergilerini veriyorlar, karşılığında da hizmet bekliyorlar. Yerel yönetimlerin görevleri vatandaşlardan topladıkları vergilerle vatandaşların sorunlarını hallederek hizmet etmektir. Bugün burada gördüğüm manzara hoş değildi olan sahanın bakımı yapılmamış, kar üzerinde spor yapan çocuklarımızı gördüm ve üzüldüm’ dedi.

Başkanın konuşmasından sonra futbol takımlarının hocaları söz alarak sorunlarını anlattılar;
 

Çalışacak yeterli futbol sahamız yok

Esenler Spor Kulübü hocalarından Hilmi Dereli; "Esenler'de 9–10 futbol takımımız var. Ancak düzgün çalışacak yeterli sahamız yok. Bizler bu yokluklara rağmen insanüstü gayretlerle çalışıyoruz. Başarılarımız ortada, profesyonel futbol takımlarına birçok futbolcu verdik. Şimdi sahamız yıkılacak ve yerine daha büyük bir saha yapılacak. Belediye başkanı bizlere Yıldız teknik Üniversitesinin olduğu yerde bir saha yapılacağını söyledi. Belediye bizlere malzeme yardımı yapıyor, yeterli mi diye sorarsanız değil. Ligden çekilen takımlarımız var. Bunlar ekonomik sorunları olduğundan ligden çekildiler. Onun için spor kulüplerimize malzeme yardımı yanında maddi desteklerde sunulursa daha büyük işler başarırız. İşte o zaman göreceksiniz ülkemize ahlaklı, erdemli gençlerin yetiştiğini" dedi.
 

 

Zor şartlarda çalışıyoruz

Atışalanı Spor Kulübü Antrenörü Emin Tetikli; "Zor şartlarda çalışıyoruz maddi zorlukların yanında birde sahamızın yıkılarak yenilenmesi yönünde yapılan çalışmalar bizleri sıkıntıya sokmuştur. Halbuki sahamız yıkılmadan önce bizlerin çalışacağı ortam hazırlanmalıydı. Bizler şimdi nerede çalışacağız. futbol kulüplerimizde toplamda dört, beş bin gencimiz spor yapıyor, bizler yöneticilerimizden, Belediyemizden daha fazla destek bekliyoruz." dedi.
 

 

Sorunlar bugünün sorunu değil

Esenler Kulüpler Birliği Başkanı ve ayni zamanda İstanbul Tokat Spor Kulüp Başkanı Gültekin Kaya;  "Esenler'deki kulüplerimizin durumu belli, spora ve sporcuya yeterli destekleri sunmazsan, gerekli yatırımları yapmazsan gençlerden ve spordan çok şey beklemek doğru olmaz. İmkanlarımız doğrultusunda yapabileceğimizin en iyisini yapıyoruz. Kulüpler birliğinin gayretleri ile sezon başında stadımızın bazı eksikleri yapıldı. Ancak sonradan bir karar verilerek burada maçlar yapılmayacak denildi. Sorunlar bugünün sorunu değil. Evet sıcak sularımız akmıyor. Burada iki ayrı yere sistem kurulmuş burada doğalgaz ve mazotla çalışan iki ayrı sistem var. Ancak stad yıkılacağı için yapılacak masrafdan kaçındıkları için sıcak sular bağlanmadı diye düşünüyorum. Bizler kulüpler birliği olarak belediye başkanı ile yaptığımız görüşmede burası yıkılacak ve yeni bir stadyum yapılacak bu arada Davutpaşa’da boş olan yerde bizlere bir antrenman sahası yapılacak denildi. Bu işler yapılırsa bizler için çok önemli bir sorun halledilmiş olacak. Şu anda 6700 lisanslı futbolcumuz bulunmaktadır. Ben şunu söylemek istiyorum Esenler'de yüzle yüz yirmi bin gencimiz var bunlar bizlerin geleceğidir, ülkenin geleceğidir, bunlara gerekli önemi vermek herkesin görevidir. Bizler gençlerimizin geleceğini düşünerek çok önemli proje çalışmaları yaptık ve bu dosyalarımızı sizlere takdim edeceğiz" dedi.

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli