Ülkemizi, Suriye'leştirdiler, Bedevileştirdiler'

Ülkemizi, Suriye

Esenler'de tacize uğrayıp darp edildiği belirtilen 31 yaşındaki kuaför P.Ö.'ye CHP ilce yönetimi destek oldu, kadın kollarından bir gurup basın açıklamasına katıldı, ilce başkan yardımcısı Ali Kemal Akyüzlü

“Ülkemizi, Suriye’leştirdiler, Bedevileştirdiler”

Esenler'de tacize uğrayıp darp edildiği belirtilen 31 yaşındaki kuaför P.Ö.'ye CHP ilce yönetimi destek oldu, kadın kollarından bir gurup basın açıklamasına katıldı, ilce başkan yardımcısı Ali Kemal Akyüzlü ve Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, “yapılanlar insanlık suçudur. Esas suçlu olanlar ise bu çağda böyle kafaların yetişmesine sebep olanlardır” dediler.

İktidar ülkeyi yönetemiyor kimsenin can güvenliği yok
CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta,” kadınlarımızın kıyafetine kadar karışan meczuplar, aşağılıklar… İktidarın toleranslı davranmasını fırsat belirlemişler. Bakınız Atatürk devrimleri tırpanlanmış, laik olan ülkemizi, Suriyeleştirerek, bedevileştirme gayretindeler. Bugünkü iktidarın mahalle baskıları sonucunda geldiğimiz bu noktada, İktidar ülkeyi yönetemiyor kimsenin can güvenliği yok! Bazı insanlık dışı yaradıklar kadınlarımızın yaşam haklarına müdahaleyi kendilerine hak görüyorlar, giyimlerine karışarak kadınlarımızı taciz ediyorlar. Sokaklar tekin değil, özellikle kadınlarımızın can güvenliklerini koruyamayan iktidara en güzel dersi kadınlarımız verecek. AKP ve FETÖ toplum mühendisliği yaparak ülkemizi bir karanlığa itmiştir. Sevgisizlik, saygısızlık egemen olmuş, egemenlerin yarattığı bir düzen kurulmuş. Hak, hukuk, adaletin olmadığı bir dünya yarattılar.

“Kadınlarımızı iş hayatından kopararak eve hapis etmek, köleleştirmek istiyorlar”
Son zamanlarda kadınlarımıza şiddetin her alanda artmasının en belirgin nedeni laiklikten uzaklaşarak, gericiliğe pirim verilmesidir. Kemalizm’e vurulan darbe, toplumun her kesimine yansıdı, bu durumdan halkımız zarar görüyor, en büyük zararı ve mağduriyetleri ise kadınlarımız görüyor. Kadınlarımız tek başına sokakta gezemez oldu. Gün geçmiyor ki bir kadınımıza saldırı, taciz olmasın. Çağdaş Türk kadını çağ dışına itilmek isteniyor. Kadınlarımızı iş hayatından kopararak eve hapis etmek, köleleştirmek istiyorlar. Bugün burada toplanan kadınlarımız giyimlerine ve yaşam tarzlarına müdahalede bulunanlara   “Bu saldırılar tüm kadınlara yapılmıştır. Saldırgan cesareti cezasızlıktan ve çağdışı siyasetten almaktadır. Biz bu gidişe dur diyeceğiz” diyerek anlamlı bir mesaj verdiler. Kadınlarımızı bu onurlu duruşların, bu haklı eylemlerini ve baskılara karşı örgütlü mücadelesini yürekten destekliyorum.

CHP kadın komisyon üyeleri ise “bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizler üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Önümüzdeki günlerde kadın dayanışmasını yaygın hale getirerek bazı çalışmaları başlatacağız” dediler.
 

 
 
 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli