Tarih: 01.01.2017 11:10

Ülkemiz 2017'ye Katliamla Girdi

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemiz 2017’ye Katliamla Girdi
İstanbul’un ünlü eğlence mekânlarından Ortaköy’deki Reina'ya gece 01.30 sıralarında silahlı saldırı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin tedavi gördüğünü söyledi.

Bakan Soylu, saldırgana ilişkin "Bize gelen bilgiler çerçevesinde bir kişi olduğu görülüyor. Mont pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. İçeride de farklı bir giysiyle birlikte dışarı çıktığına dair bir bilgi var" açıklamasında bulundu.
Hayatını kaybeden 21 kişinin kimliği (16'sı yabancı, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı) belli oldu. Teröristi arama çalışmaları ise sürüyor.
İlk bilgilere göre, saldırıyı otomatik silah taşıyan Noel baba kılığına girmiş 2 teröristin gerçekleştirdiği öne sürüldü. Teröristlerin ses bombası attıktan sonra ellerindeki otomatik silahlarla, önce kapıdaki polis memuru Burak Yıldız'ı şehit ettiği, ardından kalabalığa rastgele açtığı iddia edildi. Ancak Bakan Soylu ise saldırıyı teröristin tek başına gerçekleştirdiğini ifade etti.

"SAĞ OLAN HERKESİN KAFASINA SIKTILAR"
Saldırıda yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken, Şişli Hamidiye Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir yaralı, "Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride" diye konuştu. Bir görgü tanığı da teröristin Arapça bağırarak bir şeyler söylediğini aktardı.
 
REİNA'NIN SAHİBİ: SALDIRI GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ
Hürriyet muhabiri Toygun Atilla,  “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.”

 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —