Ülke Yasta, Divriği İsyanda'

Ülke Yasta, Divriği İsyanda

Divriği Kültür Derneğinin Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliğinin 32. Çatalca’da düzenlenen piknikle gerçekleşti. Divriği dernek başkanı Cafer Yıldız “ Bu ülkeyi bu hale getirenlerin iktidar

Ülke Yasta, Divriği “İsyanda”
Divriği Kültür Derneğinin Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliğinin 32. Çatalca’da düzenlenen piknikle gerçekleşti. Divriği dernek başkanı Cafer Yıldız “ Bu ülkeyi bu hale getirenlerin iktidar olduğu bir karanlık dönemden geçiyoruz. Ama sizlere İnanıyorum ve güveniyorum, aydınlığa çıkacağız. Çünkü biz bir arada omuz omuza olursak tüm zorlukları başarırız” dedi.
 
Divriği Kültür Derneği 32.Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği, Çatalca Kabakçı Köyü’nde
Her yıl farklı bir kurumun konuk edildiği şenliğin bu yılki organizasyonu, ülkedeki yoğun olarak yaşanan insan hakları ihlallerine parmak basmak oldu. Piknik alanını iktidarın yaptığı yanlışları gözler önüne seren pankartlarla süslediler. Etkinlikte, halaylar çekildi, türküler söylendi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi piknik alanında stant açtı ve ülkede yaşanan insan hakları ihlalleri konusundaki gelişmeleri Divriğilerle paylaştı. Her yıl farklı oluşum ve konuklarla düzenledikleri piknikte bu yılda Grup Yorum, Marsis, Bajar ve Nesrin Ulusu sahne aldı.
Etkinlik alanı içerisinde Fotoğraf sergisi, kitap stantları, resim ve karikatür atölyesi, yazar ve şairlerin imza stantları ve çocuklar için eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebilecekleri aktiviteler düzenlendi.
Düzenlenen şenlikte DKD Kadın korosu ve folklor ekibi birbirinden güzel halk türkülerini ve halk oyunlarını sergilediler. beş bin kişi ile Divriğiler halaya durdu.

 
Divriği Kültür Derneği Genel Başkanı Cafer Yıldız  şenlikte yaptığı konuşmasında, iktidarın yanlış uygulamalarını eleştirerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yıldız “bu iktidarın değiştirmek istediği ülkenin aydınlık geleceğidir. Ülkeye karanlığa, sultanlığa ve diktatörlüğü götürmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Aslında benim söyleyeceklerimi şu ağaç dallarına asılan pankartlar söylüyor, duygularımıza tercüman oluyor. Bu ülkeyi bu hale getirenlerin iktidar olduğu bir karanlık dönemden geçiyoruz. Ama sizlere İnanıyorum ve güveniyorum, aydınlığa çıkacağız. Çünkü biz bir arada omuz omuza olursak tüm zorlukları başarırız. Bugün siz Divriğilerle bir aradayız ve aynı yürekliği aynı paydaşlığı savunan dostlarla bu iradeyi ve ışığı gözünüzde görüyorum. Bu kararlılığınız ve onurlu duruşunuz aydınlığa çıkacak ışığımız ve yolumuz olacaktır. Biz bu çapsızlara, inandığımız ilkeleri ve ülkeyi yar etmeyeceğiz. Bu ülke bizim, yarınlar da bizim olacak. Bu vatan bu topraklar, bütün halkların barış içinde yaşadığı bir yer olacak. Bugün halkların bir arada yaşama iradesini ortadan kaldırmaya çalışanlar, bizleri birbirimize düşman etmeye çalışanlar kaybedecekler, kazanan ise bu ülkenin yurttaşları olacak. İnanç gruplarının bir arada yaşamasını ortadan kaldıran birbirine düşman eden, bu ülkenin ortak paydalarını yok eden bir iktidarın tahakkümü altında yaşamak istemiyoruz. Bunlara karşı mücadele ederek, birlikteliğimizi kuracağız ve bu haramilerin elinden ülkemizi kurtaracağız.
 
 

Bizlerin istediği “Türkler Kürtler, Çerkezler, Lazlar, aleviler, Sünniler, aydın insanlar, hep birlikte barış içerisinde” bu topraklarda kardeşçe yaşamaktır.
Beyefendi bir yerde şöyle konuşuyor. “Artık tahammülümüz kalmadı bu müfredatı kaldırmamız gerekiyor.” Ve “hedeflerimiz ulaşmamız gerekiyor” değiştirmek istediği bu ülkenin aydınlık geleceğini kaldırmaktır. Ülkeye karanlığı, sultanlığı ve diktatörlüğü getirmektir. Buna izin vermeyeceğiz. Hiç birimiz vermeyeceğiz. Bu ülkede Türkler Kürtler, Çerkezler, Lazlar, aleviler, Sünniler, aydın insanlar, hep birlikte barış içerisinde yaşama iradesini ortadan kaldırmaya asla izin vermeyecektir.
Bugün bu programın oluşması tesadüf değildi. Bakın Bajar bizimle idi. Güneydoğuda yaşanan mezalimin insan ihlallerin sesi kulağı olacaklar. Marsis Artvin Ceratepede direnişin ve çevre katliamını Karadeniz’in rüzgârını taşıyacaklar sesi ve kulağı olacaklar. Daha sonra grup yorum bizimle olacak. Grup yorumda baskılara zulümlere karşı kendilerine getirilen yasaklamalara karşı burada onlarla dayanışma içerisinde olacağız. Onların sesini soluğunu sizlere taşıyacağız”


 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı