ÜMİT KILIÇ SIZ 12 YIL Kardeşi Yüksel Kılıç Anlattı...

ÜMİT KILIÇ SIZ 12 YIL Kardeşi Yüksel Kılıç Anlattı...

Gazeteciliğin yerelde ve genelde duayenlerinden Çıldır Gölünün tanıtımının mimarlarından adam gibi adam Ümit KILIÇ kendi memleketinde olduğu gibi son nefesini verdiği Esenlerde de vefatının 12.yılında saygı

YÜKSEL KILIÇ BOĞAZI DÜĞÜMLENDİ VE ABİSİ ÜMİT KILIÇ’I ANLATTI

Ümit Kılıç’ı özellikle Esenlerdeki CHP’liler unutmadılar. Kardeşi   Yüksel KILIÇ yüreğinin her 16 Nisan’da hasretle ve özlemle yandığını, boğazı düğümlenerek-yutkunamayarak abisi Ümit Kılıç’ı anlattı.


Yüksel Kılıç: Abim Ümit KILIÇ yüreği insan sevgisiyle, yüreği doğa sevgisiyle, yüreği aydınlık ve çağdaşlık seviyesinde bir ülke için herzaman atan birisiydi. O bizim ailemizin ışığı, yol göstereniydi. Geride bıraktıkları ise sevgi, saygıdır ve yüreğimize düşürdüğü ateştir.
Abim 1953 yılında Çıldır ilçesinde doğdu, çocukluğunu köyümüz olan Akçakale Köyünde geçirdi, ilkokulu Ardahan’da, ortaokulu ise İstanbul’da tamamlayan abim Gazeteciliği çok severdi.

29 Mart 2009'da yerel yönetim seçimlerinde benim Esenler Belediye Başkanlığı adaylığım için seçim çalışmalarında bulunmuş ve seçim sonrası Orta Kulak İltihabı rahatsızlığı nedeniyle tedavi için gittiği Çapa Tıp Fakültesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak 16 Nisan 2009 tarihinde hayata gözlerini yumdu.
Abimin ölümü aile içinde büyük yıkım ve üzüntü yaratırken, CHP camiasındaki yoldaşlarını derin üzüntüye boğdu, Ardahan’ı ve Ardahanlıları özellikle Çıldır gölünü yetim bıraktı. Sevgi işte öyle bir şey. Abim seçim çalışmalarında kaybımızın en büyüğüydü, ailecek o seçimlerde abimin ölümü ödediğimiz en büyük bedellerden birisiydi.
 
 Ümit KILIÇ yalnız bize değil herkese büyük acı yaşattı.
 
54 yaşındaki abim Ümit Kılıç seçim çalışmalarına çok önem vermişti, öyle ki orta kulak iltihabı rahatsızlığını seçimler sürecinde 2.plana atarak yakınları ve dostlarının hastaneye gitmesi konusundaki ısrarlarını reddetti. Fakat bu süreçte hastalığın daha fazla ilerlemesi sonucunda abim Ümit Kılıç, daha önce 2 yıl idari amirliği yaptığı İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti, yoğun bakım ünitesinde 20 gün tedavi gören abim doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşam mücadelesine yenik düştü" dedi.
Editör Görüşü:
Meslektaşımız Gazeteci büyüğümüz Doğan Haber Ajansı Ardahan muhabiri olan Ümit Kılıç, yaşamı boyunca İnsana, insanlığa, doğaya ve gazeteciliğe önem veren sevecen bir kişilikti. Gazeteci Ümit Kılıç'ın ölümü yalnız Ardahanlıları değil Esenler’deki sevenlerini de derin üzüntüye boğmuştu.

Kılıç bir dönem Ardahan’da balıkçılık yaptığı sırada tanıştığı bir bayanla evlenir ve iki çocuk babası olur. 1993 de köyü olan Akçakale’ye Muhtar, 2002 yılında ise çıldır su ürünleri kooperatif başkanı olur ve hizmet âşıklısı Kılıç, sevdiği topraklara en alasından hizmetler yapar.

 
Ölümünün 12. yılında Gazeteci Ümit Kılıç’ı sevenleri olarak bizler unutmadık, unutturmayacağız.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı