ÜÇ PARTİ SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ

ÜÇ PARTİ SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ

Oy pusulasında 21 parti yer alacak. ittifak yapacak partilerden “çatı partinin” ismi oy pusulasında yer alacak, ittifaka katılan diğer siyasi partiler ise oy pusulasından çıkarılacak.…

 

 

 

 

ÜÇ PARTİ SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ…

Oy pusulasında 21 parti yer alacak. ittifak yapacak partilerden “çatı partinin” ismi oy pusulasında yer alacak, ittifaka katılan diğer siyasi partiler ise oy pusulasından çıkarılacak.…

12 Haziran 2011’de yapılacak 24. Dönem milletvekili seçimlerinden Genç Parti ve Halkın Yükselişi Partisi, YSK’ya çekildiklerini açıkladılar. Bağımsız Türkiye Partisi ise DP ile ittifak yapmak kararı aldı ve oy pusulasından çıktı. Türkiye Komünist Partisi ise aday listesini YSK’ya İlk bildiren parti oldu.

HYP SEÇİME KATILMAYACAK

HYP'den yapılan yazılı açıklamada, partinin yetkili organları tarafından alınan seçime girmeme kararı alma nedenlerine değinildi.

Açıklamada;  “Mevcut siyasi partiler ve seçim yasalarında fırsat eşitliğinin ve seçim barajının kaldırılmaması sonucu temsilde adalet ilkesinin sağlanamayacağı, bu koşullarda yapılacak bir seçimde halk iradesinin sandığa tam olarak yansımayacağı, dolayısıyla milli iradenin seçim adaletine ve kamu vicdanına uygun olarak tecelli edemeyeceği, sonuçta adaletli seçim yasaları ile oluşacak bir yasama organının, ulusun layık olduğu güven ve mutluluk veren saydam devleti sunacağı umudu muhafaza edilemediği” için seçime katılmama kararı alındığı ifade edildi.

GENÇ PARTİ ÇEKİLDİ

Genç Parti Genel Sekreteri yaptığı yazılı açıklamada partisinin milletvekili genel seçimlerine katılmayacağını, herhangi bir ittifak ya da oluşum içinde yer almayacağını bildirdi. Genel sekreter Açıklamasında, şunları kaydetti:

“Genç Parti, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine katılmayacak ve herhangi bir ittifak ya da oluşumun içinde yer almayacaktır.”

BTP, DP İLE İTTİFAK YAPACAK

Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi seçim ittifakında anlaştı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in, ittifak çağrısına BTP'den yanıt geldi. Haydar Baş'ın Genel Başkanlığını yaptığı BTP, DP çatısı altında seçime girmeyi kabul etti.

Birleşik oy pusulalarının basımına 2 Mayıs 2011 tarihinde başlanacak.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı