Tuzla'da Atatürk'e Hakaret Eden İsim –Esenler'de Hain İskilipli

Tuzla

İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunaran AKP ve MHP grubunun oylarıyla, İstanbul Tuzla’da isimsiz bir sokağa Atatürk’e “firavun” diyen yazar Nuri Pakdil’in adı verildi. Sıra belkide Esenler’d

Tuzla Belediyesi’nin 21 Ocak 2020 tarihli meclis kararı ile Akfırat Mahallesi’ndeki isimsiz bir sokağa “Abdurrahim Karakoç”, Şifa Mahallesi’ndeki isimsiz bir imar yoluna da “Nuri Pakdil” adı verilmesi talep edildi.
CHP-İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ- AKP VE MHP OYLARI İLE KABUL EDİLDİ
Sokak isimlendirmeleri büyükşehir belediye meclisi yetki alanında olduğu için konu, İBB Meclisi’nin temmuz ayı oturumlarında gündeme geldi. Yapılan teknik incelemede, isimlerin mükerrer olmadığı tespit edildi.
Meclisteki oylama sırasında Nuri Pakdil ismine karşı çıkan CHP-İYİ Parti grubu karara “ret” oyu verdi. Sokağın adı AKP-MHP grubunun “kabul” oyları ile onaylandı.

“GÖKSU’NUN HAYRANLIK DUYDUĞU İSKİLİPLİ”
Konuştuğumuz vatandaşlar,” İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bu işlere hevesli olduğu gibi antrenmanlıdır. Esenler’de bu karakterde olan birçok vatan hainini hasretle ve özlemle andığını biliyoruz. Yakın günlerde işte bu vatan hainlerinden, Göksu’nun hayranlık duyduğu İskilipli’nin ismi bir sokağa veya bir yerlere verilirse biz şaşırmayız, sizde şaşırmayın” dediler.

Esenler belediyesine göre, devrin İslâm mazlumu İSKİLİPLİ
Yıl 2016 – 2 Temmuz Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında,1926 yılında “Devrim karşıtlığı” suçlamasıyla idam edilen vatan haini İskilipli, Göksu ve hainin yiyeni Bayram Sarı, tarafından cumhuriyet meydanında hasretle, özlemle ve övgüyle anılmıştı.
İskilipli Atıf Hoca'nın torunlarından Esenler İskilipliler Dernek Başkan Yardımcısı Bayram Sarı, "Hocamız mert, yiğit bir Anadolu eriydi. İslâm'ı, Allah'ın ismini duyurmaya ömrünü adamış bir gönül neferiydi" Göksu, ise daha önce Fetullah gülene Anadolu’yu Mayalatmıştı, İskilipli’ye ise hem Anadolu’yu mayalatmıştı hem de son devrin İslâm mazlumu olduğunu söylemişti.  

Haberin linki:
http://www.7-24esenlerhaber.com/haberdetay/Mustafa-Kemale-eskiya-diyenler-Esenler-in-vatanseveri/4850

NURİ PAKDİL KİMDİR? YOK BİRBİRİNDEN FARKLARI
Sokağa ismi verilen Nuri Pakdil’in adı, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki Cumhuriyet döneminin ilk Milli Eğitim bakanlarından Mustafa Necati’ye ait eve verilmek istenmişti.Tepkiler üzerine isim değişikliği konusunda geri adım atılmıştı. Pakdil, Mustafa Kemal Atatürk’e “Firavun” diyen, şeriat çağrıları yapan bir yazar olarak eleştirilerin odağındaki isimdi. Pakdil 2019 yılında hayatını kaybetmişti.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı