Türkiye'nin her yerinde Kobane eylemleri

Türkiye

Kobane’de IŞİD ile savaşan YPG Güçlerine destek olmak için Türkiye'de PKK sempatizanları IŞİD eylemleri gerçekleştiriyor.


Türkiye'nin her yerinde Kobane eylemleri 

 
Kobane’de IŞİD ile savaşan YPG Güçlerine destek olmak için Türkiye'de PKK sempatizanları IŞİD eylemleri gerçekleştiriyor.
 

Radikal İslamcı IŞİD terör örgütünün Kobane Kent Merkezi'ne girmesi ve kentte sokak savaşının başlaması üzerine Esenler'de ve Türkiye'nin dört bir yanında Kobane'ye destek eylemleri başladı. İstanbul’da başta Kadıköy'de olmak üzere Esenler, Gazi Mahallesi ve birçok ilçede başlayan eylemlerde polis göstericilere saldırdı.

  

Esenler, Okmeydanı, Beyoğlu, Bağcılar, Sarıgazi ve Kanarya Mahallesi'nde Kobane’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerin ateşe verdiği bir belediye otobüsü kullanılamaz hale geldi. Bağcılarda Akrep diye tabir edilen polis arabası'nı, Sarıgazi'de A101 marketi, Gazi Mahallesi’nde ise PTT bürosu ateşe verildi.

İsmet Paşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan gruba polis müdahale etti. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü.
 

Esenler'de de bir grup Dörtyol Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Kobane'de yaşananları protesto etti.  Bu sırada Meydan'da toplanan kalabalık grup sloganlar atarak Atışalan Caddesi'nde yürüyerek Son Durak Kazım Karabekir Mahallesi'nde Çinçin Dere Caddesi'nden ve İnönü Caddesi'nden yürüyerek Dörtyol Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Grup buradan bir süre sloganlar atarak IŞİD, AKP ve R.T. Erdoğan’ı protesto eden grup daha sonra oturma eylemi ve saygı duruşunun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.