Türk Telekom'u Kablo Hırsızları Bıktırdı!

Türk Telekom

Kablo hırsızlıklarına karşı mücadele veren Türk Telekom ekipleri, zararı en kısa sürede gidermek amacıyla çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyorlar.


Haber/Musa Bazin

Türk Telekom’u Kablo Hırsızları Bıktırdı!

Kablo hırsızlıklarına karşı mücadele veren Türk Telekom ekipleri, zararı en kısa sürede gidermek amacıyla çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyorlar.

 Kablo hırsızlıklarına karşı mücadele veren Türk Telekom ekipleri, zararı en kısa sürede gidermek amacıyla çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyorlar. Bu mücadelede vatandaşların duyarlı yaklaşımları ve desteğinin önem taşıdığını vurgulayan Türk Telekom yetkilileri, şüpheli durumların ivedilikle güvenlik birimlerine haber verilmesini beklediklerini vurguluyorlar.

Yeni yatırımlarını hızla hayata geçirirken, hizmetlerinin kusursuz şekilde sürdürülebilmesi için her türlü önlemi titizlikle aldıklarını ifade eden Türk Telekom yetkilileri, genelinde yaşanan kablo hırsızlık olaylarının ülke ekonomisine önemli zararlar verdiğini ve binlerce bireysel ve kurumsal müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engellediğini ifade ettiler.
 
Esenler Bayrampaşa Telekom Müdürlüğü yetkilileri gazetemize açıklamalarda bulundular.  “Hizmet sınırları içerisinde bulunan Bağcılar 100 yıl Mahallesi, Esenler Havaalanı Mahallesi, Kemer Mahallesi, Oruç Reis Mahallesi ve Turgut Reis Mahallelerinde 30.03.2014 tarih ve 20.04.2014 tarihleri arasında bina üzerlerine Blok döşeme şeklinde tesis edilmiş olan Telefon kablolarımız Kimliği meçhul şahıs veya şahıslar tarafından kesilerek çalınmak suretiyle hasara uğratılmaktadır.
 
Hırsızlık olaylarının olduğu bölgelerde yapılan araştırma ve soruşturmalarımızda kabloları keserek çalan şahsın genel de tek başına bazense iki kişi olarak bu eylemleri gündüz saatlerinde yaptıkları müdahale etmeye çalışan mahalle sakinlerini tehdit ettikleri ve korku saldıkları tespit edilmiştir.
 

Hırsızlık olayları ile ilgili Mahallinde ekiplerimizce ve mahalli karakolca görgü tespit tutanakları tanzim edilerek ilgili 100 yıl Kemalpaşa Polis Merkezine ve Atış Alanı Polis Merkez Amirliğine suç duyurusunda bulunulmuştur. İlgili emniyet birimlerce hırsızlık eylemini gerçekleştiren şahıs veya şahısların yakalana bilmesi için gerekli kovuşturma sürdürülmektedir.
 
Bu tür olaylar kamu hizmeti gören şirketimizi hizmet yönünden etkilemektedir. Kabloların kesilmesinden dolayı kabloların üzerinden iletişim hizmetinden yararlanan telefon ve internet müşterilerimiz mağdur olmakta belirli sürelerde bu hizmetlerden faydalanamamaktadırlar. Bu durumdan bireysel müşterilerimizin yanında kurumsal müşterilerimizde etkilenmektedirler. Hastaneler, Diyaliz merkezleri resmi kurumların bulunduğu bölgelerdeki kesintiler işlerin ve hizmetin aksamasına sebebiyet vermektedir.
 
Bu hırsızlık olaylarından dolayı şirketimiz hizmet yönünden etkilendiği gibi maddi zararına da sebebiyet vermektedir. 20 günlük süre içerisinde bu bölgelerde 40 ayrı noktada hırsızlık olayı gerçekleşmiş bunun idaremiz açısından maddi değeri yaklaşık 80.000.00 TL civarındadır.    
 
Bu olayların önlenmesi kurum olarak aldığımız tedbirlerle tam mümkün olmamaktadır. Bunun için bölgede yaşayan vatandaşlarında daha fazla duyarlılık göstermesi kendilerine gelen hizmeti engelleyen ve maddi manevi kayıplara sebebiyet veren kötü niyetli bu kişileri öncelikle mahalli polis ekiplerine ihbar etmeleri gerekmektedir”dediler.
 
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli