Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 169. Yıldönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 169. Yıldönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıldönümü, Esenler’de düzenlenen bir programla kutlandı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçede 10 yılı aşkın süredir g

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıldönümü, Esenler’de düzenlenen bir programla kutlandı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçede 10 yılı aşkın süredir görev yapan polislere yönelik düzenlenen Vefa Gecesi, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 Programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yıldız, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, çok sayıda polis ve yakını katıldı.


Kültür Merkezi’nde düzenlenen Vefa Gecesi’ne Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, eşi Canan Öztaş, AKP İlçe Başkanı Umut Özkan, AKP Grup Başkan Vekili Osman Gökçebaş, CHP İlçe Başkanı Halil Özden, MHP İlçe Başkanı Suat Yılmaz, RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Esenler Polis Hizmetleri Derneği Dernek Başkanı Faik Akkaya, Dernek Yöneticileri Adnan Bölükbaşı, Atilla Kaya, Sivil Toplum Örgütü Temsilciler, Mahalle Muhtarları ve polis teşkilatı ile birlikte aileleri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Koro Şefliğini Adnan Kılıç Akman’ın yaptığı ve tamamı Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarından oluşan Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Polis Korosu’nun seslendirdiği bir birinden güzel eserlerle devam etti.

,

Öztaş: Hepinize teşekkür ediyorum
 
Programın açılış konuşmasını Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş yaptı. Aslında böyle bir program yapmayı düşünmediklerini belirten Öztaş, “Biz böyle bir program yapmayı düşünmemiştik ama Dernek Başkanımız Faik Akkaya bizi teşvik ettiler. Bizde onların teşvikleri sonucu böyle güzel bir gece organize ettik. Biraz önce sahne alan koronun tamamı polis arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.

Tabi bu korodaki arkadaşlarımızın hepsi polislik dışında böyle bir işle uğraşmıyorlar. Hepsi 6 gün gibi kısa sürede hazırlandılar ve sizlere unutulmaz bir müzik keyfi yaşattılar. Ben tüm arkadaşlarımızın 169’ncu Polis Günü’nü kutluyor ve bizleri yalnız bırakmayan siz Sayın Kaymakamımıza, belediye Başkanımıza ve siz değerli dostlarımıza hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Göksu: Desteğimiz devam edecek
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Başkan Göksu ise Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını belediye olarak kendilerinin yapıp teslim ettiklerini belirterek şöyle konuştu;
 
“Bir insan hayatındaki en önenmeli şey güvenliktir. Bizimde huzur ve güven ortamında yaşamamız için hayatını hiç tereddüt etmeden veren şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyorum. Bu vesile ile tüm polislerimizin 169’ncu polis gününü kutluyorum.

Artık polislikte değişti, polislik anlayışı da değişti. Polislik artık devletin şefkat eli haline geldi. Bu anlamda bizler polislerimize bu ülkede çok şeyler borçluyuz. Esenler 2009-2014 dönemi içerisinde güvenlikte çok önemli meselelerini çözmüş, altyapı problemini bitirmiştir. İstanbul’da akıllı emniyet binasının tek olduğu ilçe Esenlerdir. Belediye tarafından en çok desteklenen emniyet olan ve bundan sonra da desteklenmeye devam edilecek olan bir emniyetimiz var. Bu güne kadar emniyetimiz neyi talep ettiyse hiç birisine hayır demedik. Bundan sonrada hayır demeyeceğiz.  
Nasıl İlçe Emniyet Binası’nı belediye olarak yapıp teslim ettiysek aynı şekilde üzerimize düşen ne varsa bunları yapmaya devam edeceğiz. Esenler’in huzur ve esenlik şehri olması için elimizden geleni yapacağız. Ben bu konuda Sayın Müdürümün ve ekip arkadaşlarının da ellerinden geleni yapacağından asla şüphe etmiyorum.
Kim Esenler’e hayırlı bir hizmet yapar ve iz bırakırsa Esenler onu unutmaz. Görev yapan tüm emniyet müdürlerimiz Esenler’de çok iyi görevler yaptılar. Ve suç işleme istatistiklerinde en ön sıralarda olan Esenler’i son sıralara kadar getirdiler. Şimdi bu istatistikleri Erol Müdürüm döneminde de göreceğiz. Esenler’in marka bir şehir olması için hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
Tabi bazen bu topraklar düşman üretir mi diye düşünüyorsunuz ama bazen bu topraklarında düşman ürettiğini görüyoruz. Bir insanın ülkesi varsa bir insanın toprağı varsa ülkesi sağlamsa ve büyükse bir insan ülkesi kadar kıymetlidir, vatanı kadar kıymetlidir. Bu toprağın kıymetini biz ecdadın mirasıyla çok iyi biliyoruz. Bu mirası siz koruyup kolluyorsunuz. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin Allah size ailenizle birlikte huzurlu ve bereketli bir hayat nasip etsin diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum”

Kaymakam Ünal: Lütfen eşlerinize anlayışlı olun
Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal’da polis eşlerine bazı önerilerde bulunarak, “Özellikle polis eşlerine bir şey söylemek istiyorum. Lütfen eşlerinize anlayışlı olun. Ben bile Kaymakam olduğum halde hanım bazen anlamaz ve ne iş yaptığımı bazen izah etmek zorunda kalıyorum. Çocuğa göre Kaymakam imza atar, benim hanıma göre kırmızı plakalı makam otosuyla gezer. Yani anlatmak bazen zordur, yaşamak lazım. Polis eşlerine söylüyorum bu arkadaşlarımız ilçeyi yönetiyorlar, sizlerde evlerinizde onların motivasyonunu yüksek tutarsanız. Mutlu bir polis, mutlu bir toplum olursa, toplumdan da bir birey ve devlet ortaya çıkar. Sizlerin görevleri daha fazladır. Onların yaptığı görev stresli olduğu için onları anlayışla karşılayın” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Esenler’de 10’ncu yılını tamamlamış polis memurlarına Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş ve AKP İlçe Başkanı Umut Özkan birer plaket takdim etti. Daha sonra üzerinde 169’ncu Polis Günü Kutlu olsun pastasının kesilmesinin ardından davetlilere yapılan yemek ikramı ile birlikte program sona erdi.






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli