Tüm Türkiye ayakta: Katilleri tanıyoruz Hayatı Durduruyoruz

Tüm Türkiye ayakta: Katilleri tanıyoruz Hayatı Durduruyoruz

İşçi ve emekçiler Ankara’da yaşanan katliamı protesto etmek, barış talebini işyerlerinden ve fabrikalardan yükseltmek için grevde.


Tüm Türkiye ayakta: Katilleri tanıyoruz Hayatı Durduruyoruz

 
 İşçi ve emekçiler Ankara’da yaşanan katliamı protesto etmek, barış talebini işyerlerinden ve fabrikalardan yükseltmek için grevde.

İstanbul Okmeydanı hastanesinde yapılan anmada açıklamayı okuyan SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak "İki gündür yüreğimiz yanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak “güvenlik zafiyeti” yok diyorlar. Katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden “oy avcılığı” yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde “tek başına iktidar” olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır" dedi. Sağlık emekçileri bütün vesayete ve şiddete rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceklerini yineledi. Katliamın ardından kan ihtiyacı olmasına rağmen sağlık bakanının 'kan ihtiyacı yoktur' açıklamasını eleştiren emekçiler, hastaları ve sağlık çalışanlarını düşünen bir sağlık bakanı istediklerini haykırdı. Ankara'nın ortasında gerçekleşen katliamdan hükümetin sorumlu olduğunun altını çizen emekçiler sık sık 'hükümet istifa', 'katil, hırsız AKP' sloganları attı.



TTB İş yeri Temsilcisi Doktor Ebru Yılmaz yaptığı açıklamada, "Seçimden sonra planlı şekilde ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Failleri de planlayanları da biliyoruz. İdeolojik korkutmalar ve baskılar yetmedi şimdi canımızı alıyorlar ama yılmayacağız. Bunlar son çırpınışları. Biz barış istiyoruz" dedi.
Okmeydanı hastanesindeki açıklamada konuşan Ağız ve Diş Sağlığı iş yeri Temsilcisi Tülin Sönmezgil de sorumluların belli olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Ey bombacılar! Koltuk hırsından gözü dönmüşler! Size sesleniyoruz: Bütün vahşetinize karşın biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız.
Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız."
Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan eyleme Okmeydanı Ağız Diş Sağlığı Hastanesi çalışanları da katıldı. Eyleme hastalar da alkışlarla ve sloganlarla eşlik etti.

Boğaziçi Üniversitesi, boykot için toplandı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve öğretim görevlileri boykot için bir araya geldi

10.25
Mimar Sinan Üniversitesi'nde boykot başladı. Eğitim-Sen adına yapılan konuşmanın ardından, hayatını kaybeden Ezgi Sadet adına anı ağacı dikildi.
Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri, okulun kapısına "Bu okulda boykot var" yazısı astılar.
Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri, ülke genelindeki boykota yoğun katılımla destek verdiler. 

10.15
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de anma için toplanıldı. A.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Şeyhsuvar Ertürk, fakültede yaptığı konuşmada, "Yastayız ama dimdik ayakta duralım, mücadele gücümüzü kaybetmeyelim. Barış için oraya giden insanlar katledildiler, onlar kimsenin paydaşı değil yoldaştılar. Fakültemiz 45 yaralı kabul etti, 2'si geldiğinde kaybedilmişti. 11 kişiyi cerrahiye kabul ettik. Fakültemizle gurur duyuyorum ama ülkemizle, insanımızla da gurur duyalım. Dimdik ayakta durup mücadele edelim" dedi.

10.10
Ankara Mamak'ta Demokrasi Ortaokulu Müdürü Atilla Yıldırım, ülke genelinde ilan edilen grev ve boykot ile Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin anılmasına müdahale etti.

Eğitim-Sen'in bildirisini okumak için toplanan öğretmenler bildiriyi okurken salona giren Yıldırım; "Çocukları toplayın, herkes dağınık" bahanesiyle bildirinin okunmasını bölmek istedi. Öğretmenler bildiriyi okumaya devam edince, okul müdürü bağırmaya devam etti. Ancak birkaç kişi dışında kimse salonu terk etmedi. Okulda öğretmenler ve müdür Yıldırım arasındaki gerilimin sürdüğü belirtildi.

10.05
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde greve çıkan emekçiler, saat 10.00'da bir anma düzenlediler. "Hırsız katil AKP", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının atıldığı anma, Basmane Meydanı'nda saat 11.00'da gerçekleşecek olan yürüyüş ve anmaya davetle son buldu



İzmir’de Yas Günü, Her Yerde Grev Var
Sabah mesai saatlerinin başlangıcı ile birlikte greve giden İzmirli emekçiler, Büyükşehir Belediyesi önünde bir anma töreni düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan memur sendikalarından TÜM-BEL-SEN, TÜM-YEREL-SEN, işçi sendikalarından DİSK Genel-İş ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile düzenlenen anmaya siyasiler de katılım sağlayarak, personele destek verdi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli