Trabzon'un Otantik Sanatçısı Şeref Kara'dan Veda

Trabzon

Karadeniz müziğinin sevilen sesi, ezgin çocuğu sahnelere veda ediyor. 33 yıllık sanat hayatına veda gecesi 09.02.2013 Cumartesi 18:00-24:00 arası Çamlı Bahçe Restoran'da Karadenizli sanatçıların sunacakları m&uum

Haber/ Hüseyin Koç


Trabzon’un 
Otantik Sanatçısı Şeref Kara'dan Veda


Karadeniz müziğinin sevilen sesi, ezgin çocuğu sahnelere veda ediyor. 33 yıllık sanat hayatına veda gecesi 09/ 02/ 2013 Cumartesi 18-24 arası Çamlı Bahçe restoran da Karadenizli sanatçıların sunacakları müzik ziyafetiyle gerçekleşecek.

Şeref kara; sesi ile sözü ile Karadeniz’in, Trabzon’un Kültürünü Türk halkıyla buluşturan ve dostluk, kardeşlik içinde, bir arada nasıl yaşanılır alayişini ülkem insanına aşılama mücadelesi veren biriydi.

Karadeniz’in otantik müziğinin büyük üstadı Şeref Kara, “Trabzon’un Maçka ilçesi, konaklar köyünde doğdum. Yoksulluk benimde Gurbet’e çıkış sebebimdir.  Hatta müziğe olan aşkım gurbet ellerindeki hasretlikten, Memleket sevdamdandır. Bugün çok sevdiğim sanat hayatına vedam ise Karadeniz’in genç sanatçılarının önünü açmak içindir. Hükümetlerin sanata bakışı ve sanat politikaları beni hiçbir zaman tatmin etmemiştir.  Bir sanatçı halkının sanatçısı olmalıdır onların duygularına tercüman olmalıdır, onların değerlerine, kültürüne saygı duyarsa ayni zaman da gelişen olaylarda halkının menfaattarı doğrultusunda yürüyerek dik duruş sergilerse işte o zaman sanatçıdır. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm hemşerilerimi bu veda geceme bekliyorum onları çok seviyorum ”dedi.


İrfan Tekneci Şeref Kara bir gurbet çocuğudur, bir Kültür elçisidir

ANAP Esenler İlçe Eski Başkanı ve Esenler Kalyan Konaklar Köyü Dernek Başkanı İrfan Tekneci ise, ”Şeref Kara bizim gururumuzdur. O, bir beyefendidir. Yıllarca hiçbir karşılık beklemeden güzel Karadenizimizi, yaylalarımızı ve kültürümüzü Türkiye’ye ve Avrupa’ya Tanıdan biridir. Senelerce Esenlerimiz'de ikamet eden Şeref Kara bir gurbet çocuğudur, bir kültür elçisidir. Ayni zamanda Başkanlığını yaptığım Kalyan Konaklar Köyü Derneği üyesidir. Şeref Kara’yı  biz hiçbir zaman yalnız bırakmadık, veda gecesinde de yalnız bırakmayacağız tüm hemşerileri o gecede onunla birlikte olacaktır. Her ne kadar veda ediyorum diyorsa da o bizimle beraberdir. Aramızdadır yine de yolun açık olsun Karadeniz’in Kültür elçisi diyorum” dedi.

 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli