Trabzonlular'dan öğrencilere destek

Trabzonlular

Maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 1500 öğrenciye bot ve ayakkabı yardımı yapan Esenler Trabzonlular Derneği’nin Başkanı Zeki Yılmaz, bu tür sosyal projelere devam edeceklerini açıkladı

Trabzonlular’dan öğrencilere destek

Maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 1500 öğrenciye bot ve ayakkabı yardımı yapan Esenler Trabzonlular Derneği’nin Başkanı Zeki Yılmaz, bu tür sosyal projelere devam edeceklerini açıkladı. 

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen ve horon gösterileri ile başlayan törene Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Yılmaz, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrencilerle birlikte Trabzonlular Derneği’nin üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ve dernek olarak kendileri ile yarıştıklarını belirten Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Trabzon Türkiye’nin çimentosudur, Esenler Trabzonlular Derneği de Esenler’in çimentosudur. Bildiğiniz gibi Trabzon, Karadeniz’in abisidir. Kökeni Trabzon olan Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyon hemşerimiz yaşamaktadır. Biz bu hemşerilerimizi ve Türkiye’yi kucaklıyor, kardeş derneklerin yaptığı her etkinliği takdir ediyoruz. 



Ancak bizim dernek anlayışımız farklıdır. Biz diğer kardeş derneklerle değil, kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bir okulda Fatih Tekke Kütüphanesi açacağız. Daha sonra Dörtyol Meydanı’nda Kara Lahana Sarması ve Mısır Ekmeği Şenliği ile birlikte Şehitler ve Gaziler ile ilgili çalışmalarımızı da belediyemizle birlikte yürüteceğiz.

Bizi bu yaptığımız etkinliklerde yalnız bırakmayan deneyimli, tecrübeli Mülki İdare Amirimiz Sayın Nazım Madenoğlu’na, bize her türlü maddi ve manevi desteği veren ve bizce yılın Belediye Başkanı olan Sayın M. Tevfik Göksu’ya, yönetimim ve gençlik kollarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Onursal Başkanımız Hasan Ayar’a, Gençlik Kollarımıza ve değerli iş adamlarımıza da, yönetimim adına teşekkür ediyorum”

Ercan: Teşekkür ediyorum

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ise, “İnsanlara en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu düstur ile hareket eden ve birbirinden güzel projelerle eğitim camiasına katkılarda bulunan Esenler Trabzonlular Derneği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Göksu: Esenler’de aç ve açıkta kimse yok

Esenler’de hiç kimsenin ben açım ve açıktayım diyemeyeceğini belirten Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Her yıl böyle bir organizasyonu düzenledikleri için Esenler halkı adına Esenler Trabzonlular derneğine teşekkür ediyorum. Çünkü bizler bulunduğumuz ve yaşadığımız ortamda en hayırlı insan olmak istiyorsak başkalarına faydalı olmayı kendimize hayat felsefesi yapmamız gerekiyor.

Bu ülkede ben açım, ben açlıktan ölüyorum diyebilecek bir Allah’ın kulunu bulmak mümkün değildir. Çünkü bu ülkede kim yoksulluk girdabının içerisindeyse devlet hemen onun elinden tutan konumundadır.  Biz de Esenler’de yoksulları 3 temel kategori içerisinde alarak bir çalışma yürütüyoruz. Birincisi kronik, ikinci geçici yoksullar ve üçüncüsü anlık yoksullardır.

Esenler Belediyemizde her müdürlüğün bir bütçesi vardır ama Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bir bütçesi yoktur. Çünkü onun bütçesi sınırsızdır. Bu belediyeye gelen bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacı karşılanmadan kesinlikle geri dönmeyecektir. Esenler’de evine para girmeyen hiçbir haneyi bırakmayacağız. Kimisini işe yerleştireceğiz, kimisine ise yardım edeceğiz. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum şuan Esenler’de hiçbir kimse ben açım ve açıktayım diyemez”

Madenoğlu: Canı gönülden tebrik ediyorum

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, maddi durumu iyi olmayan ailelere haftalık ortalama 60 bin TL para yardımı yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu;

 “Yardımlarla ilgili olarak değerli Belediye Başkanımız söylemesi gerekenleri söyledi ve biz söylenenlerin altına aynen imza atıyoruz.  Bu vesile ile sadece kendi üyelerine değil, üyesi olmayan kişilere de yardımlarını ulaştıran Esenler Trabzonlular Derneği’nin Değerli Başkanına, Yönetim Kuruluna ve onları maddi ve manevi destekleyen iş adamlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. 

Biraz önce değerli Belediye Başkanımız yaptıkları yardımları burada miktarları ile birlikte saydı. Esenler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bir haftada 50,60 ve 75 bin TL arası nakdi yardım yapıyor. Yani vatandaşımıza ayda 200 ile 250 bin TL civarında yardım ediyoruz. Bu da vatandaşlarımızı sokakta aç ve susuz bırakmama gayretinin bir sonucudur”

Protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Madenoğlu, Başkan Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan ve Trabzonlular Derneği Başkanı Yılmaz’ın bot ve ayakkabı yardımlarını sembolik olarak okul müdürlerine teslim etmesiyle birlikte tören sona erdi.



 

  Kaynak Bölgede ilkhaber



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli