Trabzonlulardan Örnek Sivil Toplum Hareketi.

Trabzonlulardan Örnek Sivil Toplum Hareketi.

Biz Esenler'liyiz.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Trabzonlular Derneği, ayrım yapmadan, Esenler’deki bazı okullarda öğrenim gören öğrencilere araç, gereç ve yiyecek yardımında bulundular.

Esenler Trabzonlular Derneği, 23 Aralık 2011, Esenler’deki Dr. İlhami Faydagör ilköğretim okulunda, dernek etkinliği faaliyeti çerçevesinde, öğrencilere bir dizi yardımlarda bulundu. Dernek, konferans salonunda yardımları dağıtmak üzere, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu, Esenler Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, mahalle muhtarları, Trabzonlular Derneği yönetim kurulu ve yerel basın mensupları hazır bulundular.

Okul müdürü Haşim Albayrak, açılış konuşmasını yaptıktan sonra, Trabzonlular Dernek başkanı Zeki Yılmaz söz aldı. Yılmaz, “Biz, Esenlerde yaşayan Trabzonlular olarak aynı zamanda Esenlerliyiz. Biz bu ilçenin ekmeğini yedik, suyunu içtik. Buranında vatandaşıyız. Esenler’de okuyan yavrularımıza, memleket ayrımı yapmadan, çam sakızı, çoban armağanı misali bazı hediyeler vermek için buradayız. Bu hediyelerimiz bugünlük kitap, mont ve benzeri türdedir. Ama bundan sonra öğretmenler ve şehit aileleri için bazı projelerimiz var. Bu Trabzonlular Derneği yönetim kurulunun kararıdır, bunun için desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime ve yönetim kurulu üyelerime teşekkür ederim.” Dedi.

 

Ardından söz alan Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Dün, ‘Askıda Ekmek’ projemizde demiştik ve bugünde takip ettik, her bir yoksulun artık bir ekmeği var. Her bir yoksulun ekmek garantisi var. Ekmek alamayan her vatandaşımız, her mahallede belli fırınlara bildirildi ve artık buradan ekmeklerini diledikleri zaman alabilecekler.”

“Bugün burada çok önemli bir etkinlik için buradayız. Trabzonlular Dernek başkanı ve yöneticileri, çocuklarımız üşümesin diye mont dağıtacaklar. İşte sivil toplum olmak budur. Yani yaşadığınız şehirn eksikliklerine ortak olabiliyorsanız ve yüreklice yoksulun yanında yer alabiliyorsanız, bu sivil toplum hareketidir. Bunu gerçekleştirenleri kutluyorum. Bizler boş durmuyoruz. ‘365 günde 365 çocuk’ projemiz var. Yani hayatta isteyipte ‘keşke benimde olsaydı’ diyen çocuklarımıza ‘işte seninde oldu’ denilecek bir projedir. Bugün ki bu organizasyonlarda emeği geçenlere ve Trabzonlular Derneğine teşekkür ediyorum.” Dedi

Daha sonra söz alan Esenler İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise “Değerli öğretmenler, çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenler ve Trabzonlular Derneği yönetim kurulu, sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Trabzon ilimiz Türkiye’nin en güzel illerinden biridir. Ama ne yazıktır ki bütün illerimiz gibi Trabzon da, Türkiye’nin çeşitli illerine göç vermiştir. İyi ki de göç vermiştir. Bakınız, Esenler’deki Trabzonlular dernekleşti ve bir araya geldiler. Diğer sivil toplum örgütlerinden farklı bir iş yaparak, yöre ve vilayet ayrımı yapmadan bütün öğrencilerimizi kucakladılar. Bu örnek davranış, umarım ki diğer derneklere örnek olur. Burada söylüyorum. Bu gibi çalışmaları yapan derneklerimize biz de elimizden gelen desteği sunacağız. Zaten, Esenler’de sivil toplum hareketleri zirve yapmıştır. Biz dernekçilikte diğer ilçelerden çok öndeyiz.” Dedi.

Daha sonra okul aile birliği ve okul müdürü, Dr. İlhami Faydagör okuluna katkılarını esirgemeyen, başta Kaymakam olmak üzere hazırladıkları plaketleri sundular.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı