Trabzonlular okumuş bilgili insanlardır'

Trabzonlular okumuş bilgili insanlardır

Esenler Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Yılmaz, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümünde horon ve Türkülerimizle yer yerinden oynayacak ve Esenler sallanacak diyerek önemli açıkla

“Trabzonlular okumuş bilgili insanlardır”

Esenler Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Yılmaz, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde horon ve türkülerimizle yer yerinden oynayacak ve Esenler sallanacak diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Trabzonumuzu 1924, 1930 ve 1937de üç kez onurlandırdı; vasiyetinin bir bölümünü de Trabzon’da yazdı. Trabzon halkı Atasına, toprağına, bayrağına ve ülke bütünlüğüne yürekten bağlıdır. Ben ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım vatanın bölünmez bütünlüğüne inanarak ülkemizde yaşayan tüm insanları kardeş bilir onları sevgi ile kucaklarız. Bu anlayışla dernek faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Din, dil, vilayet ayrımı yapmadan nerede bir yoksulumuz, nerede bir ihtiyaç sahibi insanımız varsa onlara elimizden gelen desteği sunmak için gayret gösteriyoruz.  Biliyorsunuz ve bizi yakinen takip ediyorsunuz, gecen yıllarda birçok etkinlikler yaptık, bazı okullara kütüphaneler açtık. Başarılı öğrencilerimize ödüller vererek başarılarına destek olduk.

Haber/Hüseyin Koç

Horon ve Türkülerle yer yerinden oynayacak
Bu sene bambaşka bir iş yapacağız Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümünde horon ve Türkülerle yer yerinden oynayacak ve Esenler sallanacak. Herkes oynayacak, en uzun horonu kuracağız. Trabzon sevdasını, Karadeniz’in hırçın dalgalarını horonumuza yansıtarak, bu tutkuyu Esenlerlilerin yüreğine nakışlayacağız, Esenlerde yaşayan tüm halkımıza tarihle iç içe bir büyük serüveni yaşatacağız...

Cumhuriyet Meydanında haykıracağız, Trabzon, Karadeniz coğrafyasında, dünden bugüne getirdiği güzelliği, toprağında boy veren insanının yüreğine bir sevgi olarak nasıl işlediğini. Bir kemençe sesinin kıvrak, coşkulu büyüsünde, bir maninin aşkla yoğrulan sözlerinde, yerinde duramayan Karadenizlimizin zekâsını ve oyunlardaki becerisini yansıtacağız. .

Trabzonlular okumuş bilgili insanlardır”
El ele tutuşarak bir büyük horonun halkasını oluşturup. En güzel giysilerini giymiş genç kızlarımızla, kemençenin kıvrak sesi ile yarınlar bizim diyerek birlik ve beraberliğimizi yansıtacağız. Bakınız bizler Anadolu’yuz, Anadolu’nun Kültürünü yaşatmak ve diğer Kültürlerle buluşturmak da görevimizdir. Trabzonluyu Trabzonlu yapan ve anlatan en güzel sözü ise Evliya Çelebi söylemiş. Evliya Çelebi'ye göre Trabzonlular temiz giyimli, okumuş bilgili insanlardır.





  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli