Trabzonlular Bayramlaştı

Trabzonlular Bayramlaştı

Esenler’deki Trabzonlular, bayramın üçüncü günü dernek binasındaki bayramlaşmada bir araya geldi.

Trabzonlular Bayramlaştı

Esenler’deki Trabzonlular, bayramın üçüncü günü dernek binasındaki bayramlaşmada bir araya geldi.

Trabzonluların büyük ilgi gösterdiği bayramlaşmaya katılım yoğundu. Kurulduğu günden beri dernekçiliği çizgisinden sapmadan, bölgeciliğe kaymadan Esenler'de yaşayan tüm Esenlerli'leri kucaklayan bir anlayışta hizmet yapan ve heyecanını hiç yitirmeyen en önemli derneklerden biri olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Zeki Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Geleceğe bırakacağımız en önemli mirasımız kültürümüzdür
Yılmaz,”Esenler Trabzonlular Derneği’nin Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan dernek binasındaki bayramlaşmasına hemşerilerim büyük ilgi göstermeleri bizleri memnun etmiştir. Geleceğe bırakacağımız en önemli mirasımız kültürümüzdür. Ülkemizin huzura ve barışa ihtiyaç duyulduğu bu günlerde üzerimize düşen en büyük görev ve sorumluluk, hiçbir kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden kucaklayarak bir arada yaşamayı önce hemşerilerime sonra da Esenler'de yaşayan halkımıza Anadolu’dan günümüze miras kaldığını anlatmaktır. Diğer hemşeri gruplarının da dernekleşerek bu kültürlerin yaşaması ve yaşatılması için katkı sunmalarını istiyorum. Gençlere de bunu idrak etmelerini umarım.

Bizler bayrama biraz yorgun girdik, bununda sebebi Ramazan ayı boyunca üyelerimize ve Esenler’de yaşayan halkımıza hizmet verebilmek için birçok etkinlik yaptık. Kurduğumuz standa geç saatlere kadar gelen herkesi ağırlayarak sohbet ettik. Bir ay boyunca yöneticilerimiz ve hayırsever işadamlarımızın yapmış oldukları bağışlarla dernek merkezimizde iftar verdik. Bu verdiğimiz iftarların ve yaptığımız yardımların gözden ırak, gönüllere yakın olmasına dikkat ederek reklam yapmadan yapılmasına özen gösterdik. Bundan sonrada bu anlayışta hizmet vereceğiz” dedi. 

   



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli