Tarih: 19.06.2012 12:49

Trabzonlu İşadamından Bayramiç'e Dev Yatırım.

Facebook Twitter Linked-in

Ersel Aydoğdu/7-24EsenlerHaber

Trabzonlu İşadamından Bayramiç’e Dev Yatırım.
                                                                                                                     


Trabzon’un saygın işadamlarından Halil Koç, Çanakkale’nin Bayramiç Kazası Külcüler Köyünde, Kaz Dağları’nın tam eteğinde devasa bir yatırım ile insanlığa ve Türk ekonomisine katkı sunmak için elinden geleni yapıyor.
Kendisini bizzat Termal Tesislerinde bizleri de misafir eden Trabzonlu işadamı Halil Koç gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Halil Koç: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’mizde de ekonomik krizin etkilerinin olduğu bilinmektedir. Fakat ben yatırım yapmaktan asla çekinmeyen ve korkmayan, inatçı bir karaktere sahibim. Tabi ki büyük zorluklarla ve ekonomik sıkıntılarla bu tesisi hizmete açtım. Birçok uğraştan sonra İstanbul Üniversitesinde tüm tetkikleri ve tahlilleri yaparak kaplıcamızın insan sağlığı üzerine büyük yararlı etkileri olduğuna dair raporlar aldım. Benim için sağlık ve insan söz konusu olunca hiçbir ekonomik riskin önemi yoktur. Aslında bu kaplıcanın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Burayı keşfettiğimde kendi kaderine terk edilmiş bir yer idi. Uzun uğraşlar ve büyük masraflar sonucu tüm ülke insanımın rahat ve ucuza dinleneceği, tatil yapabileceği ve sağlık sorunlarına çözüm bulabileceği modern, turistik bir tesis haline getirdim"


Devamında Koç : “ 15 Haziran ile 18 Temmuz arasında kampanya yaptık. Ramazan ayında ise müşterilerimize özek kampanya uygulayacağız. Tesisimizde üç öğün yemek vermekteyiz. Yemek saati uygulamamız yoktur. Müşterilerimiz diledikleri zaman diledikleri yemeği servis olarak alabilirler.
 Tesisimizde doğal çıkışlı termal suyumuzun sıcaklığı 34,5 – 37,5 derece arasındadır.
Ayrıca her yaşta ve özellikle de ileri yaşlılıkta genel sağlık durumunun desteklenmesinde, kaplıca tedavilerinde özellikle banyo ve içme kürleri şeklinde kullanım potansiyeli vardır.


Bütün bu rahatsızlıklara suyun sıcaklığı, kaldırma gücü ve basıncın ortaya çıkardığı olumlu etkiler aynı zamanda karbondioksit gazının olumlu etkisi sonucu adalelere daha fazla kan gitmesini sağlayarak ve en önemlisi 3. günden itibaren kortizon sağlayan böbrek üstü bezlerinin uyarılarak kan kortizon seviyesinin yükselmesi sonucunda bu hastalıklara iyi gelmektedir.
Kalsiyum nedeniyle içmece ve para hormon aktivasyonuyla iyi geldiği düşünülmektedir.
Diz ve kalça protez ameliyatlarının rehabilitasyonları, kırığa bağlı uzun süreli alçı uygulamalarındaki eklem kısıtlılığının girilmesi. Bel ve boyun fıtığı ameliyatlarının sonrasında sinir kesilmesene bağlı ameliyatlarının rehabilitasyonlarında.
Cerebral plasy, hemipleji, parapileji, fasiyal paralizi(yüz felci)
Egzama, akne ve sedef hastalıklarının tedavisinde.

İçme Kürleri

Böbrek taşlarının idrar yolları ve mesane taşlarının düşürülmesinde. İdrar yollarındaki kristallerin(kumların) iltihapların giderilmesinde.
Safrakesesi taşları sonucunda oluşan ağrı, gaz, hazımsızlık gibi şikayetlerin giderilmesinde.
Gastrit, ülser, divertükül, reflü gibi rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkan ağrı, gaz, hazımsızlık gibi şikâyetlerin giderilmesinde.
Kolit, polip, divertükül, kabızlık gibi şikâyetler sonucunda ortaya çıkan ağrı ve spazmların giderilmesinde.
Karaciğer iltihaplarında.
Düşük olan hemoglabin alyuvarlar değerlerinin yükselmesinde termal suyumuzun demir minaralizasyonunun fazla olması nedeniyle faydalı olmaktadır.
Kolesterol, lipit, trigliserid, banyo ve inhamlaysan kürlerinin ortak olumlu etkisi sonucu.
Banyo ve içmece sonucu kandaki insülin salgılayan pankreas bezinin radyoaktif ve diğer etkenlerle uyarılarak pankreasın insülin salgısını arttırması sonucunda.
Sudaki radon gazının olumlu etkisi sonucunda ortaya çıkmaktadır.
Özel diyet ve egzersiz programlarının yanında banyo ve içmece kürleriyle, yağ metabolizmasının hızlanmasıyla.

Kaplıcaya Girilmesi Sakıncalı Durumlar

Aşağıdaki hastalıklar kendisinde mevcut olan kişilere uzmanlar şifalı suları ve kaplıcaları önermemektedirler.

Başarılı Bir Kaplıca Tedavisi İçin



Kaplıca tedavisinden sonraki genel etkiler; hem uzun yıllara dayalı gözlem ve deneyimlerin hem de klinik çalışmaların ortaya koyduğu gibi 6 ~ 12 ay sürebilmektedir. Kaplıca tedavilerinin gerekli faydayı sağlayabilmesi açısından her hasta için ayrı bir reçete(günde kaç banyo yapılacağı, kaç gün tedavi alıcağı, içmece kürelerinde suyun kaç öğün, ne kadar içileceği gibi) düzenlenmelidir. Uzman hekim tarafından diğer ek tedavi yöntemleri (masaj, fizik tedavi, eğreziz, diyet) uygulanmalıdır. Bu nedenle uzman hekim ve yardımcı sağlık personelinin tesislerimizde bulunması gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen tıbbı açıklamalar ve uygulamalar Hidroklimatolog Uzman Doktor AHMET KARAÇALLIK tarafından yapılmıştır.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —