Toprak, Engelli Çocuklara Eğitim Engeli'

Toprak, Engelli Çocuklara Eğitim Engeli

CHP Esenler Kemer Mahallesi kadın komisyon üyesi Merve Toprak, Esenler zor bir ilce, engelli olmak ve engelli ailesi olmak ise bu ilçenin en zorlarından biridir ve en önemli sorunudur diyerek sitem dolu sözlerle iktidara gönde

Toprak, “Engelli Çocuklara Eğitim Engeli”

CHP Esenler Kemer Mahallesi kadın komisyon üyesi Merve Toprak, Esenler zor bir ilce, engelli olmak ve engelli ailesi olmak ise bu ilçenin en zorlarından biridir ve en önemli sorunudur diyerek sitem dolu sözlerle iktidara göndermelerde bulundu.

Toprak, “ Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi öngörmüştür. Ancak bugünlerde bu ilkelerden sapılarak her türlü ayrımcılığın yaşandığını gördükçe Ülkem adına üzülüyorum. Halbuki halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri en büyük kazanımlarımızdır, bu kazanımların sonucu olarak cumhuriyetimiz ve devletimiz yüzlerce ülkeye ilham kaynağı olmuştur.

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemini yaşayarak gördüm
Geri kalmışlığı yıkmanın, çağdaşlaşmanın temellerinin atılmasının tek yolu eğitimden geçer. Eğitimde fırsat eşitliğinin önemini yaşayarak görenlerden birisiyim. Bakınız bir vatandaşımızın engelli çocuğunun okuması engelleniyorsa orası sözün ve insanlığın bittiği yerdir. Yetkililer okulların açıldığı bugünlerde çok şeyler söylüyorlar, ama işin özü öyle olmadığına şahit olanlardanım. Düşünebiliyor musunuz, engelli bir çocuğun okuyabileceği bir okulun ilce içerisinde olmaması ve kendi Mahallesini bırakın başka Mahalleyi de gecelim ilçe dışında bir okulda okumasını adres gösteren bir anlayışla karşı karşıya kaldık.  


Omurilik iltihabı olan bir çocuğumuzun annesi ile okul okul dolaştık. Yetkililer bize birçok bahaneler uydurdular. “puanı tutmuyor, okulumuzun asansörü yok” gibi birçok sorunla karşılaştık. Bunlar bizi ilgilendirmiyor kardeşim. Biz vergimizi veriyorsak sizler bizim çocuklarımızın eğitim sorununu halletmek zorundasınız. Bu çocukların eğitim hakkını elinden alamazsınız. Yereli yönetiyorsan, genelde iktidarsan, vekilsen, bakansan her mahalleye engellilerin gidebileceğe ve engellilerin engellerle karşı karşıya kalmayacağı okulları yapmak zorundasınız. Yani sorunları bileceksin ve en kısa yoldan bu sorunları çözeceksin.
Bakınız engelli çocuklar bizim çocuklarımızdır, onlara ayrımcılık yapmak insanlık ayıbıdır. Yetkililer engelli Ailenin zorluklarını bir bilebilseler, aile hem maddi hem manevi zorluklarla boğuşurken psikolojisi bozulduğunu bilebilseler iyi ederler. Aile bu zorluklarla mücadele yaparken birde okul sorunu, servis ve engelli çocuğunun okullara kabul edilmemesinin ezikliğini yaşıyor. Devlet sosyal olmalı ve ilkelerine bağlı kalarak yurttaşlarına eşit davranmalı ve adaletli olmalıdır.

Yıllar boyunca Ortadoğu’nun kan ve barut kokan coğrafyasından uzak durmayı başarmışsak, Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, bunu Cumhuriyetimize ve sosyal hukuk devleti olmamıza borçluyuz. Yetkililere sesleniyorum, lütfen ama lütfen bu ilkelere bağlı kalın ki herkes vatanını her şeyden çok sevsin” dedi.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli