Tonya Kaymakamı çimentocu şirket için seferberlikte: Okullara çimento anketi

Tonya Kaymakamı çimentocu şirket için seferberlikte: Okullara çimento anketi

Tonya’da çimento fabrikasını savunma işini üstlenen Kaymakam, seçecekleri öğrenci velilerine anket yaptırarak projeyi meşrulaştırma kararı aldı. Tonyalılar ise Kaymakamı istifaya çağırmaya hazırlanıyor


Tonya Kaymakamı çimentocu şirket için seferberlikte: Okullara çimento anketi

Tonya’da çimento fabrikasını savunma işini üstlenen kaymakam, seçecekleri öğrenci velilerine anket yaptırarak projeyi meşrulaştırma kararı aldı. Tonyalılar ise kaymakamı istifaya çağırmaya hazırlanıyor

Trabzon’un Tonya ilçesinde uzun zamandır yapılması planlanan çimento fabrikası ve taş ocaklarına karşı doğası ve sağlığı için kararlılıkla mücadele eden Tonya halkı, kaymakamı rahatsız etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Tonyalıları “absorbe ve elemine edin” buyruğu Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan’ı harekete geçirdi.

Kaymakam tarafından bazı okul müdürleri ve kurum yöneticilerinden oluşturulan komisyon, ilçedeki 11 okulda “belirli sayıda” öğrenci üzerinden velilere ulaşarak çimento fabrikası için anket yapma kararı aldı. Anket sonuçlarını değerlendirecek komisyonun, daha sonra kamuoyunu bilgilendireceği söylendi.

Halkı dinlemeyen kaymakam istifaya çağrılacak

Anket kararını duyar duymaz harekete geçen Tonya Çevre Platformu temsilcileri, Kaymakam Yıldızhan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kaymakamlığın, çimento fabrikası istemeyenlerin sesini duymadığını belirten platform temsilcileri daha sonrasında her cumartesi yapılan halk toplantısında bilgilendirme yaptı. Tonyalılar, insan ve doğa sağlığının referanduma götürülemeyeceğini söyleyen konuşmalar gerçekleştirdi. Tonya halkı, 27 Mayıs Pazartesi saat 11.00’da Çayırbağı halkının da katılımıyla kitlesel bir basın açıklaması yaparak kaymakamı istifaya çağıracağını duyurdu.

Sendika.Org/ Tonya



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı