Tokat'lıların Kütüphane projesi dernekleşiyor

Tokat

Tokat/ Zile Karacaören Köyü’nün aydın, yürekli insanlarından Metin Uğur ve Tuğba Tandoğan, cehaletin yeşermemesi için “Her Köye Bir Kütüphane” projesini dernekleştirme kararlılığ?

Tokat’lıların Kütüphane projesi dernekleşiyor
 
Tokat/ Zile Karacaören Köyü’nün aydın, yürekli insanlarından Metin Uğur ve Tuğba Tandoğan,  cehaletin yeşermemesi için “Her Köye Bir Kütüphane” projesini dernekleştirme kararlılığında uzun ama aydınlanma yoluna girdiler. Uğur, İstanbul’da yaşayan duyarlı vatandaşlardan kitap desteğinde bulundu.
 
Uğur ve Tandoğan
ın bu projesi, Anadolu'da yokluk ve yoksulluk içinde geçen 1940-50'li yıllar Türk Kütüphaneciliğinin duayenlerinden, Eşekli Kütüphaneci, Anadolu'nun Aydınlık Taşıyıcısı, Çağdaş Masal Kahramanı Mustafa Güzelgöz’ün, Ürgüp ve çevresindeki yolsuz, susuz, elektriksiz köylere, sandıklar dolusu kitabı eşeksırtında yükleyerek eşeklerle seyyar kütüphane hizmeti götürmesini hatırlattı…
 
“Okuma, Cehaleti, Çaresizliği Yener, Önyargıları Yıkar”
Tokat/ Zile Karacaören Köyü’nün sevilen kişisi Mustafa Güzelgöz ve Tuğba Tandoğan, “Çocuklar çok okumalı, ne çektiysek çok okuyandan değil hiç okumayandan çektik. Anne-Baba çok önemlidir, onlar sevgi ister, saygı ister, onlar çocuklarının okuyup memlekete hayırlı evlatlar olmasını isterler. Değişen dünyada değişimin temeli okumaktan geçer. Çünkü okumak ilim demektir, öğrenmek demektir. Okumak tutkuların en asili en soylusudur. Okuma, cehaleti, çaresizliği yenen, önyargıları yıkan,  insanların çatışma içine girmesini engelleyen, insan ilişkilerini kuvvetlendiren birçok yapıcı yöne sahiptir.
 
“Her Köye, Her Okula En Azından Bir Kütüphane”
Okumak uzun bir yolculuğa çıkmak gibidir, okumayıp cahil kalan milletler, sömürülmeye mahkum kalmışlardır. Türkiye’mizin her köyüne, her okuluna en azından bir kütüphane yapma kararlılığındayız, bu kararlılıkla Kütüphane projemizi dernekleştirdik. Tüm duyarlı yurttaşlarımızın, özellikle gençlerimizin, ülkesini seven, ülkemizin yarınlarını düşünen tüm insanlarımızın bu projemize destek vermelerini, omuz vermelerini bekliyoruz. Unutmayın bir kitap çok şey değiştirir. Haydi sende bir kitap gönder, güzel günler için, aydınlık yarınlarımız olan çağdaş nesiller yetişmesi için “Bir Kitapta senden”