Tenkit Değil, Realite!

Tenkit Değil, Realite!

Mahalle sakinlerimden Müteahhit Ahmet Karaahmetoğlu, bu değişiklik konusunda sitem ederek gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/HüseyinKoç

Esenler Mimar Sinan mahallesindeki pazar yeri değişikliği halkın sitem etmesinde neden oldu. Mahalle sakinlerimden Müteahhit Ahmet Karaahmetoğlu, bu değişiklik konusunda sitem ederek gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sorun Böyle Çözülmez!
Karaahmetoğlu, “Ben Mimar Sinan mahallesinde ikamet eden biriyim. Burada pazar sokağını bir üst sokağa taşıyarak sorunu çözeceğini zannedenler sorun yarattıklarının farkındalar mı acaba? Pazar sokağı değiştirilirken hangi kriterleri, hangi araştırmaları yaptılar? Mahallede oturanların görüşüne mi başvurdular? Burada engelli vatandaşlarımız, hasta insanlarımız yaşıyor. Pazar kurulduğu zaman, bu insanlarımız hastaneye nasıl gidecekler? Sağlık ocağının olduğu bir sokağa pazar kurulması akıl kârımıdır? “


Şehircilik anlayışı bu değildir.

“Şehircilik anlayışı bu değildir. Şayet pazar yerleri yapmak istiyorsanız, önce park sorununu çözmelisiniz veya çağdaş bir pazar yeri kurmak istiyorsanız diğer ilçeleri gezerseniz oralarda kurulan Pazar yerlerini göreceksiniz. O ilçelerde daimi pazar yerleri kurulmuş, pazar kurulmadığı günlerde de buralardan yararlanılıyor. Yapılan bu pazar yerleri pazar haricinde park yeri olarak kullanılıyor. Esenler Belediye Başkanı, medyaya ayırdığı zamanı Esenler’in gelişmesine ve sorunlarına ayırsa bence daha iyi olur. Bir ilçeyi değiştirip, dönüştürmek, halkla birlikte olmalıdır. Bize sorulsa biz tüm katkımızı kendilerine sunardık. Bakınız, burada esnaflık yapanlar var bunlar bu işlerin müdahili olmalı, Belediye vatandaşı, esnafı iş yapmaya yönlendirmeli. Ama bizim Belediye Başkanı hem esnafını hem vatandaşı yaptığı işlerle küstürmeye, darıltmaya yöneltiyor.”


Bu İlçe Kaderi İle Başbaşa..

“Esenler en geri kalmış ilçelerdendir. Otopark ve altyapı sorununa hiç değinilmeyen, yoksulluğu ile baş başa bırakılan bir ilçedir. Eğitim ve sosyalleşmede geri kalan bu ilçemizi mevcut Belediye Başkanı öyle bir anlatıyor ki sanki biz başka bir ilçede yaşıyoruz da bu gelişmelerden haberimiz yok. Belediye Başkanına sormak lazım, Mimar Sinan mahallesinde ne gibi projeleriniz var? Bu projeler içinde okul ve sosyal donatı alanı var mı? Medyaya çıkıp Esenler’i esenlik şehri diye anlatmak istiyorsanız, bu söylediklerimi dikkate almalısınız. Pazarcıya şirin gözükmek için bir alt sokaktan bir üst sokağa taşımak günü kurtarmaktır, oy avcılığıdır. Bence bu yapılanlar doğru değildir, yanlıştır. Halk bu yapılanları inandırıcı bulmuyor. Ben tenkitten çok bir realiteden bahsediyorum. Onun için bu işleri yaparken esnafa da, vatandaşa da, mahalle sakinlerine de sormalısınız. Her şeyin en iyisini ben bilirim anlayışı artık demode olmuştur. Yoksa telafisi mümkün olmayan işler yapmış olursunuz. Cezayı da Esenler’de oturanlar çeker. Çok iyi biliyorum ki bu sokakta ne kadar engelli var, bu işleri yapanlar bunu da bilmiyorlar. Yarın burada bir yangın çıkarsa veya herhangi bir olay olursa bu yanlış uygulamaları yapanlar vicdanen rahatsız olmayacaklar mı?” dedi.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli