Tekstilkentte TUSKON'cuların' 4 yıllık genel kuruluna Yargıtay'dan iptal

Tekstilkentte  TUSKON

Tekstilkentin Kooperatifinin 03.04.2016 tarihli yapılan Olağan Genel Kurulu mutlak butlanla batıl olduğunun (hukuken gerçekleşmediğine) karar veren Yargıtay, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimlerinin iptaline karar verdi.

Tekstilkent Kooperatif ortaklarının 13 Nisan 2019 Tarihinde Kooperatif Merkezinde gerçekleşen Genel Kurulunda  “ Bazı üyelerin Yaşar Küçükçalık’a Cemaat’in kurumlarından TUSKON'un kurucularından ve bir dönem TUSKON'un disiplin kurulu üyeliğini de yapan kişisiniz” demişti.  Küçükçalık,” TUSKOM yerli ve milli bir kuruluştur, üyesi olmaktan gurur duyuyorum” demişti. Küçükçalık ve Yönetimine Yargıtay Son Sözü Söyledi; 03.04.2016 tarihli yapılan Genel Kurul İptalini Onadı.

Tekstilkent Kooperatif Ortaklarından yapılan açıklama şöyle…
“Tekstilkent Kooperatif Ortakları Tarafından 03.04.2016 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararların mutlak butlanla batıl olduğunun (Hukuken gerçekleşmediğini) tespitine karar verilmesi ve seçimli olağanüstü genel kurulunun yapılaması için çağrı heyetinin oluşturulması talebiyle ikame edilen Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 2016/424 Esas sayılı dosyada yerel mahkeme tarafından davanın kısmen kabulü ile yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimine ilişkin gündemin 8. maddesinde toplantı ve karar nisabı bulunmadığı, işbu madde ve kararın mutlak butlanla batıl olduğu tespit edilerek, gündemin 8. maddesinde alınan kararın yürütülmesinin geri bırakılmasına karar verilmiş idi.
Akabinde davalı Tekstilkent Yaşar Küçükçalık Yönetimi Tarafınca istinaf yoluna başvurulmuş ise de, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi Sayın Başkanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde ilk derece mahkemesinin 8 no'lu gündem maddesine ( Yönetim Kurulu Üyelerinin Asil ve Yedek Seçimine ) ilişkin kararın yürütülmesinin geri bırakılmasına ilişkin hüküm kaldırılmış, davalıların diğer istinaf itirazları yerinde görülmemiştir.

YARGITAY 23.HUKUKTAN FLAŞ GELİŞME GENEL KURUL İPTALİNE ONAMA GELDİ!
Devamında davalılar tarafından mezkur istinaf kararına karşı işbu defa temyiz yoluna başvurulmuş ve genel kurul kararının seçim maddesi olan 8. maddenin butlanı yönünden verilen kararın hukuka aykırı olduğu iddiası ile bozulması talep edilmiştir. Nitekim Yargıtay 23.Hukuk Dairesi tarafından temyiz itirazların reddi ile hükmün onanmasına karar verilmiş olup, Kararda da görüleceği üzere davalı kooperatif vekilinin tüm temyiz sebepleri yerinde görülmemiş ve hükmün onanmasına 30.06.2020 Tarihinde kesin olarak karar verilmiştir. Bu Nedenle kararı incelemeniz için siz değerli kooperatif ortaklarının bilgisine sunuyorum. Bu karar bize gösteriyor ki; 03.04.2016 tarihli Genel Kurulumuzdaki 4 yıllık Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimleri Yargıtay kararı ile İPTAL edilmiştir.

“ALINAN MAAŞLAR VE HUZUR HAKLARINI GERİ VERMELERİNİ TALEP EDİYORUZ”
Bu döneme ait Genel Kurul kararı da olmadan alınan İCRA KURULU maaşları Yönetim Kurulu Denetim kurulu huzur hakları Tekstilkent Kooperatifine iade edilmeli. Çünkü Yargıtay onama kararıyla üyelerin bu maaşları/huzur haklarını geri talep hakkı doğmuştur. Denetcilerimz bu konuyu takip etmeli ve talep etmelidir.

“YÖNETİM VE DENE TİM KURUL ÜYELERİ HUKUKSUZ GELİR OLUŞTURMUŞLARDIR”
Bu döneme ait Kooperatifin Yönetim ve Dene tim Kurulunda görev almış üyeler; esasında Kooperatifin kuruluşundan beri Üye olmuş kişiler olup bu konularda Seçme ve Seçilme hakları ve nasıl huzur hakkı / maaş alınacağını bilmelerine rağmen hukuksuz gelir oluşturmuşlardır. Bu konuda bir Yönetim Kurulu üyemiz zamanında bu ödemelere şerh koyup istifa etmek zorunda kalmıştı.  Davanın seyrini bilmeleri ne rağmen de Kooperatif den Gelir almaya devam etmişlerdir.  Kooperatifin zarar gördüğü parasal kayıplar geriye iade edilmelidir. Kooperatifin finansal kaynakları ziyan edilmemeli. Kooperatifimizin tüm binalarının bakım ve onarımları kaynak yeter sizliğinden yapılamamaktadır” dediler.
 


11 Ekim 2019 Tarihli Tekstilkentte Büyük İsyan “ FETÖ’cü Çalık” haberimizin linki …

http://7-24esenlerhaber.com/mobile/index.php?sayfa=haberdetay&haberid=6699

Türkiye’nin en önemli tekstil merkezi 400.000 m 2 alan üzerinde kurulu kamuya terki bulunmayan kat maliki hak sahipleri Kooperatif Başkanı Yaşar Küçükçalık ve yönetimine, % 100 EMPARK zammı nedeniyle hak sahipleri isyan etti. “FETÖ’cu başkan, İstifa” sloganları atarak yönetim binasının önünde bir saat eylem yaptılar.




İşte Küçükçalık'ın 03.04.2016 tarihli Olağan Genel Kurul konuşması...


 

  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli