Tekstilkent'te isyan bitmiyor

Tekstilkent

Türkiye’nin parlayan yıldızı Tekstilkent’te işler hiç iyi gitmiyor. Seçilen yönetimler başarısız olurken, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanarak görevlerinden alındılar. Mevcut başkanın ise diğer


Gazetemize bir açıklama gönderen Tekstilkent kooperatif ortaklarından Aykut Saka, Cumhuriyet Savcılığı’nı göreve davet ederek, “Genel kurul yapılmadan önce yasal işlemler ivedi bir şekilde başlatmalıdır” dedi.  

Aykut Saka: Yaşar Küçükçalık yönetimi işletme kooperatifine geçmek için genel kurul kararı olmadan en son ferdileşme adı altında 13.01.2020 tarihli yaptığı tapu devri kooperatif ana sözleşmesine, Tekstilkent yönetim planına ve yasalara aykırı olup sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı genel kurul yapılmadan önce yasal işlemleri ivedi bir şekilde başlatmalıdır.  

Tekstilkent kooperatifi ortağı olup olmadığı dahi bilinmeyen kişilere GENEL KURUL KARARI olmadan 13.01.2020 tarihli yapılan tapu devir işlemlerinin YÖNETİM KURULU kararıyla yapılması yasalara aykırıdır.



13.01.2020 tarihli sözde ferdileşme baz alınarak 2018 ve 2019 yıllarına ait olağan genel kurul toplantısına kooperatif ana sözleşmesinde (amaç ve tür) değişikliği yapılması kararının eklenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığından izin alınabilmesi yasal olarak imkânsız ve yasalara aykırıdır.              

Ayrıca, Yaşar Küçükçalık yönetimi yapmaya çalıştığı fakat pandemi sebebiyle yapamadığı 2018 ve 2019 yıllarına ait Olağan Genel Kurul gündeminin 9. maddesinde işletme kooperatifine geçilme kararı RET EDİLDİĞİ zaman kooperatif o an kesin olarak DAĞILDIĞINDAN, gündemin 10. maddesine BLOK YÖNETİMİN kurulması için 7 kişilik geçici yönetim kurulunun seçimi maddesinin eklenmemesi ve genel kurulda oylamaya sunulmaması da yasalara aykırıdır.

HİÇBİR ZÜMRENİN TEK ELİNE BIRAKILAMAZ.

Genel kurul kararı olmadan 13.01.2020 tarihli yapılan tapu devir işleminin iptali için 09.08.2021 tarihli yaptığımız şikayetimize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı idari işlem başlattı.    
Bakanlık tarafından görevlendirilen İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kooperatif Şube Müdürlüğü ilgilileri, bu tapu devir işlemlerinin yasalara uygun olup olmadığını denetleyerek raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile tarafımıza gereği için genel kuruldan önce arz edecektir.     

TEKSTİLKENT YASALARA GÖRE BLOK YÖNETİMİNE GEÇMEK ZORUNDADIR.

Tekstilkent yönetim planı 24.maddeye göre usulüne uygun şekilde Ana Sözleşme değişikliği yapılarak Kooperatifin işletme kooperatifine dönüştürülmesi halinde dağılmaya ilişkin hüküm uygulanmaz. Hükmü gereği USULSÜZ İŞLEMLER İLE SİTE İŞLETME KOOPERATİFİNE geçilmeye çalışıldığı ve başaramadıkları ortadadır.



Tekstilkent Yaşar Küçükçalık yönetimi yapacağı ilk genel kurulun GÜNDEM maddesine KOOPERATİFİN DAĞILMASI ve BLOK YÖNETİMİNE GEÇİLMESİ kararını eklemesi ve genel kurulda oylatması yasal zorunluluktur.      

Tekstilkent Yaşar Küçükçalık yönetiminin İŞLETME KOOPERATİFİNE geçme hayallerini ve planlarını elimizde bulunan resmî belgeler ile bozduk ve hesapsız para harcama ve yargılanmama umutlarını sona erdirdik.       

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ileride açılacak TAZMİNAT DAVALARINDAN kurtulmak için sorumlular hakkında adli işlem başlatması beklenmektedir. “  


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli