Tekstilkent'te büyük rant

Tekstilkent

Tekstilkent’teki bazı emlakçıların haksız kar elde etmek için farklı yöntemlere başvurduklarını belirten hak sahiplerinden Şenol Özyurt, Esenler Belediyesi’ni göreve davet etti.


Kör noktalarında camekan olmadığı halde bazı emlak sitelerinde dükkanların camekanlı görüntüleri konularak satışa çıkartıldığını belirten hak sahiplerinden Şenol Özyurt gazetemize şöyle konuştu;



"Tekstilkent’teki bazı emlakçılar Esenler Belediye Başkanlığı tarafından tasdikli İmar plan ve eklerine aykırı uygulamalar yapmanın peşine düştüler. Bakın dışa bakan kör noktaları verdikleri ilanlarda camekanlı olarak gösterip ucuza aldıkları yerleri iki katına satmaya çalışıyorlar. Yani burada haksız ve kanuna aykırı bir rant var. Bu işi kimler yapıyor? Gözünü para hırsı bürümüş bazı kendini bilmez uyanık emlakçı sahipleri ile parası olan birkaç kişi ortak kurdukları para havuz sistemiyle satılık dükkanları ucuza alıp, bu sistemle satıyorlar. 



Yetkililer uyuyor mu?

Herkesin bildiği gibi Tekstilkent Sitesi 7/24 kamera sistemleri ve özel güvenlikçiler tarafından korunmaktadır. Buna rağmen bazı emlakçıların yaptığı kaçak inşaat faaliyetleri nasıl gözden kaçar? Gözden kaçması imkânsız olan bu faaliyetler ya Başkan Yaşar Küçükçalık ve Yönetiminin bilgisi dahilinde yapılıyor, yada Esenler Belediyesi’nin bilgisi dahilinde yapılıyor.  Eğer bu kaçak faaliyetler Esenler Belediyesi'nin bilgisi dahilinde yapılmıyorsa ben buradan yetkililere sesleniyor ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyorum."


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı