Tekstilkent, "Şahinoğlu Saltanatı"na Son Dedi

Tekstilkent,

Kurulduğu günden beri başkanlığını Atalay Şahin’in yaptığı Tekstilkent'te yeni başkan Nuri Karaduman oldu.



Tekstilkent, "Şahinoğlu Saltanatı"na Son Dedi
 

S.S. Tekstilkent İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi’nin 25 Mayıs Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’na tek aday olarak giren Nuri Karaduman 920 oyla Başkan seçildi.
 
Yaklaşık 26 yıldır S.S. Tekstilkent İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi’nin Başkanlığı’nı yürüten Atalay Şahinoğlu, 25 Mayıs Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda aday olmayacağını anlaması üzerine adaylıktan çekildi. Seçime tek aday olarak giren Nuri Karaduman 920 oyla Başkan seçildi.

Tekstilkent’in Konferans Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi salonda hava tahmin edilenin aksine yumuşaktı. Eski başkan,Şahinoğlu rahat hareketleri ile dikkatleri çekti. Divan’a her iki adayda isimler verdi, Nuri Karaduman’ın önerdiği İdris Kara, Adil Aksan, Mustafa Arısoy, Şükrü Şahin ve İdris Yıldızhan’ın toplam 1020 oyun 781’ni alarak Divan Başkanlığı’na seçilmeleri ile birlikte Şahinoğlunun çaresizliği çekilme kararı almasının nedeni oldu.


Daha sonra yapılan Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken toplantıda ilk sözü yaklaşık 26 yıldır S.S. Tekstilkent İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi’nin Başkanlığı’nı yürüten Atalay Şahinoğlu aldı.

                                              
                                                                        7-24 Esenler Haber/ Hüseyin Koç

 

Divan Heyeti’ne aday olarak gösterdiği listenin sadece 239 oy alması nedeniyle hezimete uğrayan ve seçimi kaybedeceğini anlayan Başkan Şahinoğlu aday olmayacağını belirterek şöyle konuştu;
“Bugün seçim yapılması yönünde divana bir önerge geldi. Biz de bu teklifi kabul ediyoruz. Hatta ben ve Yönetim Kurulu arkadaşım bu seçime girmeyeceğiz. Onun için seçimin sandık kurularak yapılmasına gerek yok. Çünkü çok zamanınızı alır. Şimdiden seçilmek isteyecek arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Biz kendilerine her zaman destek de oluruz.


 

Bakın bu hizmet kolay bir hizmet değildir ve biz bu hizmeti buraya kadar yaptık. Bu bir eserdir ve biz bu eserle tarihe geçtik. Biz bu eseri yaparken de herkesi buraya davet ettik ama hiç kimse gelmedi. Şimdi eser bitti, tapuları dağıtıldı ve inşallah yeni arkadaşlar daha ilerilere taşırlar.

Bizler de sonuna kadar kendilerini destekleriz ve bilgilerimizi sunarız. Ben de huzurlarınızda Nuri Bey’e söz veriyorum bu zamana kadar Başkanlığını yaptığım kooperatife bundan sonra da destek olmak boynumun borcudur. Onun için fazla söze gerek yok ben kendilerine şimdiden hayırlı olsun diyorum”

 

Karaduman: Sizlerden destek istiyoruz

Başkan Atalay Şahinoğlu’nun ardından kürsüye davet edilen Nuri Karaduman siz üyelerden destek istiyoruz diyerek, şöyle konuştu;

“Bu kutlu yürüyüş seneler önce başladı ve yaklaşık 7 aydan beri de Tekstilkent Gelişim Platformu olarak kapı kapı dolaştık. Aslında burayı yöneten arkadaşlarımızın da kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.

Çünkü bu arkadaşlarımız da iyi niyetli olarak yola çıktılar. Çok güzel hizmetler yaptılar ama belirli bir zamandan sonra insanın azmi de kırılıyor, iradesi de zayıflıyor ve kendisi de yaşlanıyor. Ve yaşlandıktan sonra enerjisi de bitiyor. Enerjileri bitince de ayda sadece 2 saat buraya gelebiliyorlar.

Tabi söylediğim gibi ben burayı yöneten arkadaşların kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ama insanın belirli bir zamandan sonra enerjisi azalır. Biz de onun için daha enerjik, daha genç ve daha dinamik bir kadroyla karşınıza geldik. Ama kimse unutmasın biz kavga etmek için gelmiyoruz. Biz Tekstilkent’i daha iyi bir yerlere getirebilmek için sizlerden destek istiyoruz ve bizleri hep sorgulamanızı istiyoruz.

Onun için gelin bundan sonra beraber olalım ve bu Tekstilkent’i bir adım daha ileriye nasıl götürebiliriz bunun mücadelesini verelim.

                                                          Saltanata son veda…
 

Bundan sonra aday değilim diyerek, kendisine yakışanı yapan değerli Başkan Atalay Beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ve bundan sonra bizim abimiz ve büyüğümüz olarak yanımızda durmasını istiyoruz”

Birleştirici konuşmaların ardından Yönetim ve Denetim Kurulu’nun ibrası ile birlikte Başkanlık seçimine geçildi. Salonu dolduran üyelerin tek tek kapalı olarak kullandıkları oyların 940’ını alan Nuri Karaduman S.S. Tekstilkent İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi’nin yeni Başkanı seçildi.


Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ise şöyle oluştu;
Nuri Karaduman
Atalay Murat
Maşallah Taylan
İsmail Türedi
Adil Aksan
Teyfik Şahin
Nurettin Özyurt
Osman Dinç
Şükrü Kulak
Halit Şahin
Tuncay Kasranoğlu
Denetim Kurulu Üyeleri
Mustafa Harputlu
Ülfet Şahin
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli