Tekstilkent Kongresinde ' TUSKOM' Soruldu

Tekstilkent Kongresinde

Avrupa’nın parlayan yıldızı Tekstilkent’te işler iyi gitmiyor, yönetimler bir türlü koperatif üyelerinin isteklerine cevap veremiyor. Her gelen yeni yönetim bir önceki yönetimi aratıyor.

Tekstilkent Kongresinde ” TUSKOM” Soruldu  
Avrupa’nın parlayan yıldızı Tekstilkent’te işler iyi gitmiyor, yönetimler bir türlü koperatif üyelerinin isteklerine cevap veremiyor. Her gelen yeni yönetim bir önceki yönetimi aratıyor.
 
Tekstilkent 13 Nisan Cumartesi 2019 yılı mali genel kurulu kararı aldı ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için mali genel kurul gerçekleşemedi ve Tekstilkent yönetim binasında toplandı. Kooperatif ortakları ile Başkan Küçükçalık arasında gergin anlar yaşandı.
 
“KÜÇÜKÇALIK’IN HUZUR HAKKI AYLIK BRÜT 7997,50 TL”       
Avrupanın tekstil üzerinde en büyük kenti olan TEKSTİLKENTİN Başkanı Yaşar Küçükçalık’ın 3 yıldır görev yaptığı yönetiminde şaibeler olduğunu söyleyen kooperatif ortakları, “Küçükçalık ve yönetimi yetki gaspı yaparak usule aygırı davranıyorlar. Suç işliyorlar.gelir gider hesaplarında bilançolar ve hesaplar şeffaf değil, kooperatif ortakları olarak bizlere gelir giderlerin net olarak bildirmiyorlar. Küçükçalık ve yönetimi suç işliyor. Yaşar Küçükçalık’ın aldığı huzur hakkının aylık brüt 7997,50 TL olduğunu söyleyenlerin”  iddiaları genel kurula damgasını vurdu.
 
Küçükçalık genel kurul salonunda üyeleri tehdit etti
Tekstilkent mali kongre salonunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı rapor edilmesine ve kongrenin iptaline karar verilmesine rağmen Bakanlık müfettişleri açıklama yapmaması üyelerin tepkisine neden oldu.
Kooperatif  ortaklarından Şenol Özyurt ve bazı kooperatif ortakları bakanlık görevlilerini ve Küçükçalık’ı uyararak suç işliyorsunuz. “Sayın Küçükçalık siz genel kurula konuşuyorsanız bizde konuşacağız” dediler.
Küçükçalık, “ bu genel kurul toplanmış olsaydı, aidatlarını ödemeyen kim varsa onları üyelikten çıkarma kararı alacaktım. Sesinizi kesin. Güvenlik bunları dışarı adın” diyerek üyeleri azarlar tavırlar içinde bulundu.
Üyeler yerlerinden tepki göstererek karşılıklı söz düellosuna girdiler ve “ Genel kurullar babanızın çiftliği değil. Genel kurul salonları üyelerin yönetenlere hesap sorma yeridir. Siz bırakın hesap sormamızı, bizlerden aldığınız aylıklarla bizleri azarlıyorsunuz. Siz kendinize gelin. Sayın başkan genel kurul toplanmamışsa bu sizlerin ayıbındır. Siz burada ne konuşuyor, ne anlatmak istiyorsunuz. Sizin doğru söylemediğiniz sözlerinize biz cevap vermek istiyoruz. Neden bizlere söz hakkı vermiyorsunuz?
 

Tekstilkent Başkanının FETÖ Ayağı

Küçükçalık, Cemaat’in Kurumlarından TUSKON'un Disiplin Kurulu Üyesiydi
Uzun tartışmaların ve hakaretlerin havada uçuştuğu Tekstilkent toplandı salonunda, Kürsü hakkı verilen Kooperatif  ortaklarından Şenol Özyurt, Kooperatif Başkanı Yaşar Küçükçalık’a hesap sordu. Bilançolarda yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin almış oldukları huzur haklarının fahiş rakamlar olduğunu genel kurul üyelerine belgeleri ile gösterdi.
 
Şenol Özyurt, “Nuh Çimento'da çalıştığınız doğru mu? Cemaat’in kurumlarından TUSKON'un kurucularından ve bir dönem TUSKON'un disiplin kurulu üyeliğini de yapan Yaşar Küçükçalık olarak isminiz geçiyor. Soruyorum kendilerine bu yönetim kurulu listenizde kaç kişi TUSKOM üyesidir. Kaç kişi soruşturma geçirmiş ve kaç kişi için gözaltı kararı alınmıştır. Bu olayını gerçekliğini anlatın ve bu olaydan dolayı yargılandınız mı, yargılanmadınız mı?
Değerli Kooperatif ortakları, düzenli aidat ödüyorsunuz. Ödemiş olduğunuz aidatların karşılığında herhalde Küçükçalık ve yönetimi yüksek rakamlar alsınlar ve karşılığında bir hizmet yapmasınlar diye aidat ödemiyorsunuz. Ayda bir gün bile Tekstilkente gelmeyen sayın başkan üyelerin sorunlarına çare olamaz. Kendileri hangi hizmetleri yapmış,  o ve ekip arkadaşları bizim aidatlarımızla kendilerine yüksek rakamlar yazmakla meşguller.
 
Küçükçalık Bakın TUSKON için ne dedi…
AKP’li siyasi ağabeyleri gibi konuşan Küçükçalık,” Bana TUSKOM üyesi söylediniz doğru. 17/25 Aralığa kadar oranın disiplin kurul üyesiydim. Ömrümde hiç gitmedim, bizi vitrine koydular. TUSKOM’la ne çalıştım nede alışverişim oldu. TUSKOM disiplin kurul üyesi olarak beni sorguladılar. 17/25 Aralıktan önce TUSKOM üyesi olmak ayıpsa ben o ayıbı yaptım” dedi.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı