Tekstilkent "Kongrelerin Kenti "

Tekstilkent

Yeniden Seçime Gidiyor ve 5. Başkanını Seçecek!

Tekstilkent "Kongrelerin Kenti "

Yeniden Seçime Gidiyor ve 5. Başkanını Seçecek!
Tekstil Kent’te sular bir türlü durulmuyor. Bakanlığın tavsiye niteliğindeki seçimli genel kurul gündem maddesinin ilk yapılacak Mali genel kurulda gündeme eklenmesi hususunda karar alması Tekstilkenttinde 5. başkanını seçecek.
Eski ve yeni yönetimler birbirlerini mahkemeye ve bakanlığa şikayet ederek yönetimlerin dört yıllık ömürlerini tamamlamadan mali genel kurullarında alaşağı ediliyor. Son üç mali genel kurulda gündeme Yönetim ve denetim kurulu a
sil ve yedek üyelerin dört yıllığına seçilmesi maddesinin eklendi ve seçimler gerçekleşti. Genel kurullar hepsi olaylı geçti. Kavga ve İtirazların yaşandığı genel kurullardan sonra yeni seçilen yönetimler hep şaibeler ve usulsüzlüklerle gündemde yer aldı.

27 yıllık başkan Şahinoğlu devrildi                                           
Tekstilkentte seçilen dört başkanın görevlerinde yaşananlara baktığımızda dosyalarının kabarık olduğunu görüyoruz. Atalay Şahinoğlu hakkında 15 dava açılması sonrası 27 yıllık koltuğunu 25 mayıs 2013 tarihinde düzenlenen mali genel kurulda başkanlığı bırakmak zorunda kaldı. Üç yıllık 2010-2011 ve 2012 hesap cetvellerinde 10 milyon TL’ ye yakın kayıp olduğu gerekçesiyle mali açıdan ibra olamadı.  Aynı genel kurulda yönetime aday olamayan Şahinoğlu seçim kararı gündem maddesine alınınca, yapılan kongrede Nuri Karaduman  başkan seçildi.




Nuri Karaduman’ın başkanlığı 24 ay sürdü 
Tekstilkent yönetim kurul başkanlığına seçildiği zamanda bir takım şaibelerle adı anılmaya başladı. Bunlardan 5 adet direk üstü baz istasyonu kurulması, İSKİ emeklisi genel sekreter Maşallah Taylan’ın kontörlü su saatleri şaibe oldu ve üyelerin tepkisine mazhar oldu.  koza Plaza’da satılan dükkan ise yönetimde tartışmaları alevlendirdi ve Karaduman yönetiminin ayrılığın başlangıcı oldu. Ancak Karaduman yönetimi 24 ay sürebildi.






Yeni Karar Defteri Bastırarak 7 Kişi Yönetimi Ele Aldı 
Tekstil Kent’te eski yönetimden Şükrü Kulak ve yedi kişilik grup icra kurulu üyeleri Nuri Karaduman, Atalay Murat Ve Maşallah Taylan’ı karar defteri bastırarak ticaret odası tescili yapması sonrası Şükrü Kulak devri resmen başlamış oldu. Bu arada yönetim kurulu koltuğunu kaptırmaya niyetli olmayan eski başkan Nuri Karaduman tarafından tescil iptal davası açıldı.
06.06.2015 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda icra kurulu üç üyesinin ihraç istemli gündem maddesinin oylanması sonrası en yetkili merci genel kurulda oy çokluğu ile ihraç edilerek görevlerine resmen son verilmiş oldu. görevi uzun mücadeleler sonrası devir alan yedi yönetim kurulu  üyesi kendi aralarında Şükrü Kulak`ı yönetim kurulu başkanı seçti.
Nihat Yılmaz muhalefet ederek grup kararına katılmayıp sonrasında yaşananlar karşısında genel kurul kararı alındı. Genel kurulda ibra olmayan Kulak ve yönetim kurulu salonu terk ederek diğer maddelerin genel kuruldan geçmesini engellemiş oldular.

Yaşar Küçükçalık yönetimi devir aldı
Tekstilkent 03.04.2016 tarihinde olağan genel kurul kararı alan Şükrü Kulak ve yönetimi divan kurulunu kaybetmesi sonrası sonrasında yönetim kurulu ve denetim kurulu ibrası gündem mad. oylanması sonrası ibra olamayarak genel kurul salonunu terk etmişti.  Burada ki Mali genel kurulda seçimeler yapıldı. 516 oy alan Yaşar Küçükçalık yönetim listesi seçimi kazandı. Yeni başkan böylelikle Yaşar Küçükçalık oldu.

Genel Kurul İptal Edildi.
Tekstilkent yönetim kuruluna seçilmiş olan Yaşar Küçükçalık  yönetimi tescil edilerek görevine başlaması akabinde üyeler tarafından mahkemeye mali genel kurulda maddelerin bir kısmının iptal davası açıldı. Davaların bir tanesi gündemin 8.maddesi olan yönetim kurulu asil ve yedek denetim kurulu üyesi asil ve yedek seçilen üyelerin seçilmesini T.C Bakırköy 3.asliye ticaret mahkemesi 19.01.2017 tarih ve 2016 424 esas numaralı davada yönetim, denetim kurulu üyeliklerine seçilmelerini iptal kararı vermiştir.

Bakanlık seçim maddesini onayladı                                                   
Yaşanan olaylar karşısında eski başkan Şükrü Kulak üyelerin bir çoğunun imzasını alarak yapılacak olan mali genel kurulun seçimli genel kurul olması yönünde çalışmalara başlamasıydı. Şükrü Kulak tarafından noter kanalıyla hem Bakanlığa hem de Tekstilkent yönetimine ilk yapılacak mali genel kurulda Yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerin dört yıllığına seçilmesi maddesinin eklenmesi ihbarnamesini gönderdi. Bakanlık kısa zamanda bu ihbarnameye karşılık, yönetimin önümüzdeki aylarda yapılacak mali genel kurulunun seçimli maddeyi gündeme almasını kanunun ilgili maddesini hatırlatarak ikazda bulundu.
 


  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli