Tekin, Esenleri Coşturdu - 19 Mayıs 'Meşaleli Yürüyüş'

Tekin, Esenleri Coşturdu - 19 Mayıs

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Yunus Emre Esenler’de 19 Mayıs meşale yürüyüşüne katıldılar, yürüyüşün artından meydanda STK’ların stantlarında seçim çalışmas?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve beraberindekiler meydanda kurulan derneklerin stantlarını ziyaret ettiler, İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için vatandaşlardan oy istediler. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaptığı ziyarette vatandaşlara gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
SANDIK DARBESİ YAPTILAR
Tekin, “Seçimin güvenliğini devlet sağlamakla yükümlüdür. YSK İstanbul seçimlerini iptal etti. İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimleri için 23 Haziranda yeni bir seçim yapacağız, iktidarın azmettirmesiyle Saray ve YSK el ele verip Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler, sandık darbesi yaptılar. YSK bu kararıyla büyük bir hukuksuzluğa imza atmış oldu. YSK kendi varlık sebebini inkar etti. İmamoğlu belediye başkanlığını kazandı, mazbatasını aldı ama ülkemizde saray iktidarının hukuk adamlarına verdiği talimatla İstanbullu yurttaşlarımızın iradesine ipotek koymuş oldular. Ortada bir hak gaspı var.
Seçimlerden yenilgiyle çıkan AKP, İstanbul’da defalarca sayım işlemi yaptırdı, buna rağmen istediği sonucu elde edemedi. “14 bin oy farkla kazanılan seçimi kabullenmediğini herkes gördü. İleri sürülen iddialar, “darbe girişimi” vb. gerekçeler uydurarak seçim sonucunun saray iktidarı tarafından kabul edilmemesi vatandaşın seçme- seçilme hakkının gasp edilmesidir
 
İNEK HIRSIZINI KAHRAMAN YAPTILAR
Tekin, İnek hırsızının kahraman yapıldığı, gazetecilerin darp edildiği bir ülkede demokrasiden, can güvenliğinden, haktan, adaletten kimse bahsedemez. Esenler’de aynı zihniyetin belediye başkanı yerel gazetecileri hedef göstererek susturmak istiyor. CHP’li Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na Trabzonluluğundan hareketle ve ırkçı, ayrıştırıcı, kimlikler üzerinden yaptığı siyasetle gündemi meşgul eden Belediye başkanını uyarıyorum ve söylemlerinden dolayı kınıyorum.“Gazetecilik suç değildir!” Halkın haber alması için hiçbir karşılık beklemeden görev yapan basın emekçileri yalnız değillerdir. Biz, mesleğini basın etik kuralları içinde yapan gazetecilerimizin yanındayız, onların sesiyiz” dedi.

 

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı