Tekin, Esenler'de, İMAR ÇETESİ' can yakmaya devam ediyor

Tekin, Esenler

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumartesi günü (17 Mart) Esenler Turgutreis mahallesinde 544 parselle ilgili basın açıklaması yaptı. Turgutreis mahallesinde bulunan 544 parselle ilgili Danıştay’ın yürü

Tekin, Esenler’de, “İMAR ÇETESİ” can yakmaya devam ediyor
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumartesi günü (17 Mart) Esenler Turgutreis mahallesinde 544 parselle ilgili basın açıklaması yaptı.  Turgutreis mahallesinde bulunan 544 parselle ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen, inşaat çalışmasının devam ettiği, inşaatın önünde yerel ve ulusal basına bilgi veren Tekin önemli konulara değindi.

 
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ilçe başkanı tarafından yeterli bilgilendirilmediği için 544 parsel konusunda yapılmak istenen basın açıklaması o bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin yaşadıkları haksızlıkların karşılıklı münazarasından öteye gitmedi.
 
“Şehrinize, ekmeğinize, aşınıza sahip çıkacağız”
 Tekin şöyle konuştu:”Biraz önce vatandaşlarımızı dinledik. Herkes dertli. Biz CHP olarak kentsel dönüşümün mutlaka yapılmasını isteyen partiyiz, ama yerinde bir dönüşüm olmalı ve vatandaşın malını gasp ederek rantçılara para kazandırılmasına da karşıyız. Bakınız ilk dönüşümü Sultan mahallesinde yaptılar ve orada şu anda bir tek insan kalmadı, herkes sürgüne tabi tutuldu.
Esenlere baktığımızda yeşil alan neredeyse sıfır noktasında, yolların, caddelerin hangi noktada olduğunu görüyorsunuz. Bu kadar yüksek emsalle vatandaşa iyi ev yapacağım, şu güzel projeyi uygulayacağım deyip de son günlerde çiftlik bank gibi devletin kurumları da ne yazık ki vatandaşı dolandırıyor. Yalnız burada değil birçok yerde de aynı uygulama yapılıyor. Vatandaşın derdini, sorununu anlatacağı bir merci yok. Biz bu uygulamayı, burada yapılan yanlışlıkları TBMM'ye taşıyacağız, Bu ne ilk ve nede sondur, İstanbul’da böyle yığınla sorunları yaşıyoruz. İnsanlar yuvalarını yaparken kolay yapmıyorlar, birçok zorluklarla, parasını harcıyor, köyünü satıyor, yurdunu terk ediyor ve elinde avucunda ne varsa altınını satarak bir yer alıyor. Bırakın insanımız kendi yuvasında huzur içinde yaşasın. Esenler’de, “imar çetesi” can yakmaya, mağdur yaratmaya devam ediyor. Şehrinize, ekmeğinize, aşınıza sahip çıkacağız...” dedi.
 
Esenler CHP İlçe başkanı ise 544 parselle ilgili bir kelime konuşmadan otopark konusuna değinerek “Belediyeler halkı dolandırıyor, belediyeler modern dolandırıcılık yapıyor, kişi başına 1 metre düşüyor. Esenler belediyesi yolları gasp ediyor, böyle bir inşaatı yapmak ise Esenlere ihanettir” dedi.