Tekin, AKP'nin İstanbul politikası Rant, talan ve ihanet'

Tekin, AKP

Gürsel Tekin, "AKP Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni by-pass ederek rant, talan ve ihanete devam ediyor, dikey yapılarla İstanbullunun yeşil alanları yok ediliyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İstanbul depreminin gündemde olduğu bir dönemde bile AKP iktidarı, rant ve talan projelerini, belediyeleri devre dışı bırakarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle hayata geçirmeye devam ediyor” diyerek duruma tepki gösteren Tekin, “AKP'nin İstanbul politikası tektir ve hiç değişmez. “Rant, talan ve ihanet” dedi.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Tekin, İstanbul’un bir beton şehrine dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, şehrin en değerli bölgelerinden biri olan eski Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı Kampusu’nun 26 dönümlük arazisinin imar planı, tam iki yıl önce değiştirilmişti. Sonrasında Marmara Üniversitesi Kampüsüne ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca imar planı hazırladı. Bakanlık, arazideki ‘üniversite’ fonksiyonunu iptal etti. Yerine ise ‘ticaret ve konut’ fonksiyonu getirdi. Alanda yapılacak binaların yüksekliği ‘10 kat' olarak belirlenirken arazi için Emlak Konut ihaleye çıktı. Sonrası malum, ihanete tam gaz devam ediliyor” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı