Tek Partili Yönetim Anlayışı Hitler Anlayışıdır'

Tek Partili Yönetim Anlayışı Hitler Anlayışıdır

CHP Esenler İlçe Örgütü cumhuriyetin, demokrasinin ve gelecek nesillerin kaderinin oylanacağı “Saray” metninin neler getireceğini, neleri alıp gördüreceğini Esenlerin Mahalle Muhtarları ile enine boyuna

“Tek Partili Yönetim Anlayışı Hitler Anlayışıdır”
 
CHP Esenler İlçe Örgütü cumhuriyetin, demokrasinin ve gelecek nesillerin kaderinin oylanacağı  “Saray” metninin neler getireceğini, neleri alıp gördüreceğini Esenlerin Mahalle Muhtarları ile enine boyuna konuştular.
 
Esenler Giyim Kentte bulunan Golden Way Otel’de düzenlenen, sabah kahvaltısına CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, İl Başkan Yardımcısı Aksal Örüklü, Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, CHP Milletvekili aday Adayı Cemal Kaya, Gençlik kolu başkanı Ersel Aydoğdu,  Kadın Kolu Başkanı Nezahat Atasoy, İlçe Yöneticileri, Mahalle Muhtarları ve yerel basın mensupları katıldılar. Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Nurettin Koç ve Havaalanı Mahallesi Muhtarı Bekir Demircan ise mazeret bildirip kahvaltılı toplantıya katılamadılar.
 
Kahvaltının artından CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yaptığı konuşmasında “Hayır” oyunun önemini anlattı ve Muhtarlardan mahallelerindeki seçmenlerine bu meselenin bir siyasi parti meselesi olmadığını, tüm yurttaşların meselesi olduğunu anlatmalarını istedi.
 
“Tek Partili Yönetim Anlayışı Hitler Anlayışıdır”
Hamza cebi, “Tek partili yönetim anlayışı Hitler anlayışıdır. Cumhurbaşkanı tarafsız olursa Devletin Sigortası olur. Türkiye’yi sorun yumağına sürüklemeye gerek yok. Bu yanlış uygulamaya Hayır demeliyiz. Bu sol sağ meselesi değildir. Bu ülke meselesidir. İktidarda ki parti böyle düşünüyor olabilir. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Kabul edilmezse Ekonomi, Terör ve İşsizlik konularına yoğunlaşılacaktır. Türkiye’nin önü açılacaktır. İsteniyor ki Partili Cumhurbaşkanı olsun. Yasalaşmayacağını düşünüyorum. Bizler Cumhuriyeti Demokrasiyi daha ileriye taşımak için uğraşmalıyız. Çok Partili Sistem ve Parlamenter Sistem demokrasiyi yansıtır. Tek partili yönetim anlayışı Hitler anlayışıdır. Cumhurbaşkanı tarafsız olursa Devletin Sigortası olur. Türkiye’yi sorun yumağına sürüklemeye gerek yok. Bir Çılgın Cumhurbaşkanı olursa Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının yurt dışına çıkış yasağı bile getirebilir. Tek kişi ister ve olur. Bu yanlış uygulamaya Hayır demeliyiz”dedi.
 


Doğru Kararın “Hayır” Olacağını En Yüksek Sesle Haykırıyorum”
 CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay ise : “ Yapılacak olan referandumda Türkiye’nin kaderi söz konusudur. Partililik kimliğimizden sıyrılmamız şart. Her yerde “Hayır” diyenler terörist ve şer cephesi gibi bir söylem geliştiriyorlar. Ne kadar tehlikeli ve yanlış bir söylemdir. Bizler Anayasa Referandumu öncesi Hayır diyeceğimiz belirtiyor ve Doğru Kararın “Hayır” Olacağını En Yüksek Sesle Haykırıyorum” Bu referandumun parti meselesi olmadığını vurgulamak istiyoruz” dedi.
 
Toplantı konuşmalarının ardından Mahalle Muhtarlarının Milletvekili Hamzacebi’ye sorularını yönelttiler ve artından toplu fotoğraf çekimi ile tarihe not düştüler.




 






 
 
 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı