Taşçı'nın yükselişi

Taşçı

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı’nın inanılmaz yükselişi. Daha önce çiçekçilik yapan Taşçı, şimdi 3 maaşlı Esenler Belediye Başkan Yardımcısı.


Daha önce çiçekçilik yaptığı öğrenilen Hasan Taşçı’nın Esenler macerası Kütüphane Müdürlüğü ile başladı. Şehir Düşünce Merkezi’nde editörlük yapan Taşçı, şimdi Esenler Belediye Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra ESPER Esenler Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nde de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor. Taşçı, diğer görevlerinin dışında sadece Maarif Vakfı'ndan 7 bin 500 TL huzur hakkı alıyor.



Hasan Taşçı kimdir?

1868’de Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Sosyal Siyaset Bilim Dalı’ndan “İşletmelerde Personel Eğitiminin Verimliliğe Etkisi” konulu tezle master derecesi aldı. 2012 yılında da “Kent Meydanı Kent Kimliği İlişkisi; Üsküdar Meydanı Örneği” adlı tezle doktora derecesi almıştır.

1990-1995 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti’nde yöneticilik, 1995-2009 yıllarında İGDAŞ’ta yöneticilik ve denetçilik yaptı.

Esenler Belediyesi’nde Kütüphane Müdürlüğü ve Esenler Şehir Düşünce Merkezi tarafından çıkarılmakta olan Şehir ve Düşünce adlı derginin editörlüğünü yapan Taşçı, şimdi ise Esenler Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Taşçı evli ve dört çocuk sahibidir.

Taşçı’ya bağlı birimler

1- Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü
2- Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü
3- Kültür İşleri Müdürlüğü
4-Spor İşleri Müdürlüğü

Sorumlu Olduğu Projeler

1- Dijital Kütüphane ve Kütüphaneler
2- Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi
3- Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)
4- Esenler Gençlik Bilgi ve Hikmet Evleri (ESGEV)
5- ESTİM
6- Proje Ofisi
7- Şehir Düşünce Merkezi
8- Yurtlar (Öğrenci Misafirhaneleri)

İlgili Kurum ve Kuruluşlar

1-Gençlik ve Spor Bakanlığı
2- CİMER
3- İBB Beyaz Masa
4- İBB Kültür Daire Başkanlığı
5-  İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)
6- Kültür ve Turizm Bakanlığı
7- TİKA
8- YTB
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı