Tanrıkulu: AKP İktidarı Anadolu Topraklarını Alevilerden Arındırma Projesidir

Tanrıkulu: AKP İktidarı Anadolu Topraklarını Alevilerden Arındırma Projesidir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi’nde ‘Yerel yönetimlerde kolektif halkçı belediyecilik ve Alevilik’ panelini Pazar günü (15.12.2019) dernek merkezinde gerçekleşti.

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinde gerçekleşen panelde Moderatör Sezgin Kartal, Konuşmacılar ise CHP İst. 2. Bölge Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SODEV Başkanı Erhan Aksoy’du. CHP Eski İlçe BŞK Şuayip Vardar, CHP Esenler ilçe başkan adayı Cemal Kaya, CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Cafer Turna, Alevi Canların yanı sıra STK temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği panelden öne çıkanlar şöyle.

“BEN GÖKSU’YA İNANMAM VERDİĞİ SÖZLERE GÜVENMEM”

SODEV Başkanı Erhan Aksoy: Esenler belediye başkanının sizlere verdiği söze inanmak isterdim ama yaptıkları ortada, söylemlerini takip ediyoruz. Ben Esenler belediye başkanının sizlere cemevi yeri vereceğim dediği ve gösterdiği yer için samimi olmadığı kanaatindeyim. Kendilerine inanmayan birisiyim, sizlere bu adam cemevi kurmaz. Cemevi sözü verdiği yer TOKİ’ye devredilmiş, planlara( i-a) işlenmemiş, hatta riskli alan ilan edilmiş ve TOKİ’ye verilmiş bir yer akıbeti ne olacağı bilinmeyen yer olduğu için kendileri burayi cemevi yeri göstermiş, yanı sallamış.  Cemevi sorunu yalnız Alevilerin sorunu değil, bu sorun tüm halkımızın sorunudur. Bu ve bunun gibi yaşadığımız sorunları çözmenin yolu örgütlü olmaktan geçer. Sizler tüm halk kesimleri ile diyalog kurarak cemevi talebimizin haklı bir talep olduğunu herkese anlatmalısınız” dedi

“HAK- HUKUK VE ADALET MÜCADELESİ VEREN HERKES AÇILAR YAŞIYOR”
Moderatör Sezgin Kartal,”Aralık ayında bu coğrafyada katliamların olduğu bir aydır. 12 ayın 12’sinde de katliamlarla karşı karşıya kalan Alevileriz.  Yalnız bizler değil toplumumuzun diğer kesimleri de benzer süreçlerden geçiyor.  Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz barış mücadelesi, demokrasi mücadelesi veren Tahir Elçi’yi buradan anıyorum. Aslında bu coğrafyada demokrasi, hak- hukuk ve adalet mücadelesi veren herkes aynı acıları yaşıyor.
On binlerce alevinin yaşadığı Esenler’de bir cemevinin olmaması her şeyi bize gösteriyor, devleti yönetenlerin halkımızı inançlar üzerinden ayrıştırarak yok saydığını, eşit yurttaşlık bilincinin yönetenlerde olmadığının örneği işte burada” dedi.



CHP İst. 2. Bölge Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Alevi yurttaşlarımızın sorunlarını, sorun olarak görmeye bir iktidarla mücadele yapıyoruz. Bu iktidar değişmeli ama bu iktidardan önce bu anlayış ve oluşturulan bu algı değişmeli. Alevi yurttaşlarımızı eşit yurttaş görmüyorlar, evet vergi alırken eşit yurttaş oluyorsunuz ama hizmet alırken bırakın eşit yurttaş olmayı, yurttaş olmuyorsunuz. Bu anlayış, bu zihniyet çağımıza yakışmıyor. Bu sorunları çözmek için toplumun tüm kesimleri dayanışma içinde ve birlik beraberlik içinde olmalı. Kürtler ve aleviler toplumsal bir ayrımcılığa tabi tutuluyor. AKP iktidarı Anadolu topraklarını Alevilerden arındırmaya çalışıyor” dedi.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı