Tamaylıgil: İktidarda kalmak değil; İtibarda kalmak önemlidir

Tamaylıgil: İktidarda kalmak değil; İtibarda kalmak önemlidir

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü, aramızdan ayrılışının 42. yıl d&ou

Tamaylıgil: İktidarda kalmak değil; İtibarda kalmak önemlidir

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü, aramızdan ayrılışının 42. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” Dedi.

Rahmetli İsmet İnönü’nün “İktidarda kalmak değil; İtibarda kalmak önemlidir” sözünü hatırlatan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil sözlerine şu şekilde devam etti;

“Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından seçkin devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü, aramızdan ayrılışının 42. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

"İktidarda kalmak değil itibarda kalmak önemlidir” sözü ve mütevazi yaşamı ile ortaya koyduğu gibi, onurlu duruşu ve ilkeli çalışmaları nedeniyle bu halk her zaman İsmet İnönü’yü şükran ve minnetle anacaktır.

Bu gün gerçek kahramanları, tarihi yeniden yazarak yok etmeye çalışarak, sahte kahramanlar yaratanlar unutmamalıdır ki, iftiralar ve onursuzca yapılan karalama kampanyalarına rağmen, zulüm kısmak istediği sesi nâra yapar ve bazı ölüler, yaşayanlardan daha yüksek sesle konuşur.

İsmet İnönü’yü tek adam olmakla itham edenlerin, bu gün hak ve hukuk tanımadan, devletin bütün kurumlarını tek bir kişiye bağlama çabalarını ibretle izliyoruz.

Savaşın nefesini ensemizde hissettiren çarpık zihniyetlerin, Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini değiştiren İsmet İnönü’den alacakları çok dersler vardır.Onun dış politikada ki ince zekası ve öngörüsü sayesinde, zaferler kanlı cephelerde değil, ustaca kurulmuş olan diplomatik masalarda kazanılmıştır.

Milli mücadele kahramanımız İsmet İnönü’nün, “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözleri ile o gün olduğu gibi, bu günde bizlere yol göstermeye devam etmektedir.
Bu düşüncelerle, ölümünün 42. yıl dönümünde İsmet İnönü’yü, Cumhuriyete yapmış olduğu hizmetler nedeniyle bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.”
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli