Tabip Odası'ndan korkutan koronavirüs uyarısı: İstanbul için kapanma zamanı geldi

Tabip Odası

İstanbul Tabip Odası, ambulansların Covid-19 hastalarını taşımaya yetişemediği, salgın politikasının bütünüyle iflas ettiği ve “İstanbul için acil kapanma zamanının” geldiği belirtti.

İstanbul Tabip Odası, ambulansların Covid-19 hastalarını taşımaya yetişemediği, salgın politikasının bütünüyle iflas ettiği ve “İstanbul için acil kapanma zamanının” geldiği belirtti. Odadan yapılan açıklamada, acil olarak uygulanması gereken 7 tedbir sıralandı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu, koronavirüs salgınıyla ilgili düzenlediği basın toplantısıyla “İstanbul için acil kapanma zamanın geldiği” vurgulayarak yedi maddeyle alınması gereken acil tedbirleri sıraladı.

Toplantıda okunan basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın 9 Kasım itibarıyla 10 bin 972 kişini Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklanmasına karşı gerçek ölüm sayılarının Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığının yaklaşık üç katı olduğu ifade edildi. Açıklamada, “En ağır bedeli ise Sağlık Bakanı’nın daha salgının başlangıcında ‘Türkiye’nin Wuhan’ı’ olarak tanımladığı, bugün ise Wuhan’ı geride bırakmış olan İstanbul ödüyor” denildi.

AMBULANSLAR YETİŞEMİYOR

“Ambulanslar Covid-19 hastalarını taşımaya yetişemiyor, hastalar saatlerce sedyelerde bekletiliyor” denilen açıklamada, “Hastanelerde mevcut servisler yetmiyor, her gün yeni yeni Covid-19 servisleri açılıyor. Servise yatması gereken birçok hasta yeterli yatak olmadığı için acillerde tutuluyor. Yoğun bakımda yatması gereken birçok hasta acillerde ya da servislerde bekletilip yoğun bakım yataklarının ‘boşalması’ bekleniyor” ifadeleri yer aldı.

"HASTALAR YETERSİZLİK NEDENİYLE SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYOR”

Kamu hastanelerinin ihtiyaca cevap veremediği ve özel hastanelerin de Covid-19 hastalarını ancak ücret karşılığında kabul ettiğine vurgu yapılan açıklamada, “Sadece Covid-19 hastaları değil, diğer hastalar da servis, yatak, yoğun bakım sıkıntısı yüzünden sağlık hizmeti alamıyor. Bütünüyle İlçe Sağlık Müdürlükleri’nin üzerine yıkılmış olan filyasyon çalışmaları vakaların ancak çok az bir bölümüne yetişebiliyor” denildi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli