Taban İmamoğlu'ndan Şikayetçi

Taban İmamoğlu

İstanbul Makina Mühendisleri Odası (TMMOB) İst. Şb. yönetim kurulu üyesi eğitmen Münür Aydın “Kimlere destek veriyoruz tanıyalım” başlıklı yazısında, İBB Başkanının yaptıkları 40 yıl düşü

Münür Aydın: Tabanda partiye çalışmış, günlerce oy pusulaları üzerinde yatmış insanlara sahip çıkılmıyor, hatta bu ve benzeri yöneticiler tarafından demokrat olarak bilinen işçilere zorluklar çıkarılıyor. Yapılan yanlış işleri iletmeye çalıştığımız Belediye Meclis Üyeleri ve İştirak Yönetim Kurulu Üyeleri de işin kolayını bulmuşlar; “Ekrem İmamoğlu’nun talimatı var. Biz bir şeye karışamıyoruz.” Diyorlar. Bende onlara diyorum ki halkın verdiği yetkiyi kullanmayacaksanız o koltukları işgal etmeyin.

Aydin: İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerden birisi olan İstanbul Enerji AŞ.’ye Genel Müdür olarak tencere tava yapan şirketin yaklaşık 20 yıllık Genel Müdürü atandı. Aslında bu atama yeni değil, ben yeni öğrendim. İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nun ağızından düşürmediği liyakat bu olsa gerek.

Enerji ile ilgili kocaman Belediye iştirakinin başına tencere tava yapan şirketten transfer yapmak çok akıllıca! Ben 40 yıl düşünsem aklıma gelmez ve bu atamada liyakat diye yutturuluyor. Önce atanan kişinin daha önce çalıştığı tencere tavacı şirketin sahibinden sizlere biraz bahsetmek isterim. Bu şirketin sahibi İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde az da olsa demokrat olarak kendini nitelendiren her oluşumun karşısında yer alır gerici ve faşist cephe için militanca çalışır.

Gelelim bizim çok liyakatli Genel Müdürümüze. Bu kişinin adı Yüksel Yalçın’dır. Oda patronundan geri kalır mı? Her Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçiminde demokratların karşında yer alır. Hatta hızını alamayarak 19-20 Ocak 2008 tarihlerinde yapılan Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Genel Kurulunda gerici ve faşist güruhun Şube başkan adayı olur. Ancak bu ülkenin kaynaklarının talan edilmesine ve menfaatçi çetelere her zaman karşı duran ülkesinin sanayileşesini ve sanayileşmeden emeğin hak ettiği değeri almasını savunan demokrat mühendisler bu kişiye yaklaşık 5 kat fark atarak hak ettiği dersi vermişlerdir. Ne garip değil mi? 

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne kayıtlı demokrat mühendisler geçit vermediler ama onların oy verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu kişiyi genel müdür yaptı. Bu sadece bir şirket ile ilgili örnek; birçoğunun benzer şekilde olduğunu düşünüyorum. Seçen yani oy verenler CHP ve solcular yönetenler ise AKP, MHP’ller. Durum böyle olunca da Belediye ve bu şirketler ile ilgili şikayetler hepimize ulaşıyor. Tabanda partiye çalışmış, günlerce oy pusulaları üzerinde yatmış insanlara sahip çıkılmıyor, hatta bu ve benzeri yöneticiler tarafından demokrat olarak bilinene işçilere zorluklar çıkarılıyor.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli