TURK PARTİ, Erdoğan,Milleti kandırmaya çalışıyor'

TURK PARTİ, Erdoğan,Milleti kandırmaya çalışıyor

TURK PARTİ Genel Başkanı Özgüç, Erdoğan’ın basına uyguladığı ayrımcılık ve sansürü sert sözlerle eleştirdi;

TURK PARTİ,Erdoğan,Milleti kandırmaya çalışıyor”
 
 
TURK PARTİ Genel Başkanı Özgüç, Erdoğan’ın basına uyguladığı ayrımcılık ve sansürü sert sözlerle eleştirdi;

“Her kesimi kucaklayacağını söyleyerek Köşk’e aday olduğunu açıklayan Erdoğan, Sözcü, Yurt, Aydınlık, Birgün, Evrensel, Taraf gazeteleriyle Halk TV, Hayat TV ve Ulusal Kanal’ı toplantıya almayarak ne kadar kucaklayacı olduğunu göstermiştir” dedi.  
 
TURK PARTİ Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç’ün açıklaması şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm uyarılarımıza, çağrılarımıza rağmen gösterişli bir törenle cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Erdoğan, adaylığını açıkladığı törende “Asla bir kesimin, bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olacağız.

Bize oy versin ya da vermesin herkesin cumhurbaşkanı olacağımdan hiç kimsenin endişesi olmasın” sözleriyle milleti kandırmaya çalışmıştır.

Başbakan kürsüde herkesi kucaklayacağım diye nutuklar atarken, toplantının yapıldığı salona muhalif basın mensuplarının alınmaması bile bu sözlerin doğru olmadığının ispatıdır.

Eleştirilmeye tahammül edemeyen Erdoğan; Sözcü, Yurt, Aydınlık, Birgün, Evrensel, Taraf,  gazeteleriyle Halk TV, Hayat TV ve Ulusal Kanal televizyonlarını toplantısına almayarak, darbe hükümetlerinin sansürcü yaklaşımıyla,birleştirici değil ayrıştırıcı olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Halkı kucaklayıcı, siyaset üstü bir makam olması beklenen Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı toplantıda halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı yok sayılmıştır.

Erdoğan derhal istifa etmelidir

Siyasi ihtirasıyla ülke çıkarlarını düşünmeden Çankaya’ya çıkmaya kalkışan Erdoğan, Başbakanlık makamından derhal istifa etmelidir.
 
Erdoğan’ın başbakanlık koltuğunda otururken, devletin imkanlarını kullanarak cumhurbaşkanlığı yarışına katılması eşit ve adil bir seçim yapılmasının önünde engeldir


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli