TTB: 8 Şubat'ta, yanı yarın randevu almayın

TTB: 8 Şubat

Yarın yapılacak grev öncesi basın toplantısı düzenleyen hekimler, "8 Şubat'ta randevu almayın, hastanelere bizlerin yanında olmak için gelin" diye seslendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, "Emek Bizim Söz Bizim" sloganıyla başlattıkları mücadele programı kapsamında yarın (8 Şubat 2022) yapılacak "Beyaz G(ö)REV" eylemi öncesi basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Tabip Odası'nda (İTO) düzenlenen toplantıda TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan, İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ve İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Murat Ekmez yer alırken Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bolu-Düzce, Burdur-Isparta, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir-Bilecik, Giresun, Hatay, İzmir, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Urfa, Tekirdağ ve Van-Hakkari tabip odalarının yöneticileri ise çevrimiçi olarak toplantıya katıldı.

Tabip odalarının temsilcileri topluma "Bu g(ö)rev hepimizin sağlığı için; 8 Şubat'ta randevu almayın, hastanelere bizlerin yanında olmak için gelin" diye seslendi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan tarafından okunan basın açıklamasından bir bölüm...

"Emek Bizim Söz Bizim" sürecinde sesimizi bir kez daha duyurmak için 26 Ocak-4 Şubat arasında başlattığımız Beyaz Nöbet'te de nöbetimiz sürecinde Meclis'e herhangi düzenleme getirilmezse 8 Şubat'ta bizler için artık G(ö)REV zamanı olacağını belirtmiştik. Bugün buradan duyuruyoruz 8 Şubat'ta G(ö)REV zamanımız gelmiştir! Bunun için G(ö)REV'deyiz.

"Topluma da sesleniyoruz: Bu G(ö)REV yalnızca hekimler/sağlık çalışanları için değil, hepimiz için. Artık tıkanan, işlemeyen; 5 dakikada muayenelere, aylarca randevu beklemelere zorlandığınız; özel hastanelere mahkûm bırakıldığınız bir sağlık sistemine birlikte artık yeter diyebilmemiz için G(ö)REV'deyiz.

"Bizleri duymak görmek istemeyen emeğimize, haklarımıza, sağlık hakkımıza göz dikmiş iktidara cevabımızı bugün vermek G(ö)REVimizdir. Ve bilmelidirler ki bu emeğimiz ve haklarımız için yapacağımız son, tek günlük G(ö)REV'dir. Başta 14 Mart'a kadar olmak üzere haklarımızı alana kadar "Emek Bizim Söz Bizim" demeye, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz."

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı