TMMOB Nerede Birleşik Haziran Hareketi Orada

TMMOB Nerede Birleşik Haziran Hareketi Orada

TMMOB Yasası değişikliğine karşı 8 bölgeden başlatılacak yürüyüşünü bugün saat 11,00’de Birleşik Haziran hareketinin yoğun katılımı ile Bakırköy özgürlük Meydanında basın a&cced

TMMOB Nerede Birleşik Haziran Hareketi Orada

TMMOB Yasası değişikliğine karşı 8 bölgeden başlatılacak yürüyüşünü bugün saat 11,00’de Birleşik Haziran hareketinin yoğun katılımı ile Bakırköy özgürlük Meydanında basın açıklamasından sonra başlattı.

Yürüyüşe, halkın alkışlı destekleri ile Bakırköy özgürlük Meydanından başlayan TMMO üyeleri, 14 Şubat‘ta Ankara‘da buluşacak. Ankara‘da 14 Şubat‘ta gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul sonrası “sözümüzü sokaklarda söyleyeceğiz” diyerek AKP’nin faşist, gerici ve anti demokratik tüm uygulamalarına tepkilerini koyacaklar.

TMMOB Yasası`nda değişiklik de öngören Torba Yasaya karşı yürütülen mücadele gündemleri ile yapılan Oda Başkanları ve Oda Sekreter/Yazman Üyeleri ortak toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda, TMMOB Yönetim Kurulu 31 Ocak 2015 tarihli toplantısında TMMOB 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu`nu 14 Şubat`ta Ankara`da toplama kararı almıştır. Genel Kurul bitiminden sonra örgütümüz, sözünü Kızılay`da, sokaklarda söyleyecektir.

 TMMOB, rant ve talan yasasına karşı Türkiye`nin dört bir yanından yürüyüşe başladı.14 Şubat Cumartesi günü Ankara`da gerçekleştirilecek olan TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu öncesi tüm Türkiye`de olduğu gibi İstanbul`da mühendis, mimar ve şehir plancıları `Ülkemize, Halkımıza, Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz` demek için yürüyecek.
TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu, 9-14 Şubat 2015 haftasını kapsayan yürüyüş kolları ve mücadele programı ile birlikte organize edilecektir.



TMMOB ANKARA YÜRÜYÜŞÜ İSTANBUL PROGRAMI
12 ŞUBAT 2015 PERŞEMBE
 
Saat 11.00 Bakırköy Özgürlük Meydanında buluşma ve bildiri dağıtımı ardından
İncirli Metrobüs Durağına Yürüyüş ve Metrobüsle Mecidiyeköy‘e Gidiş
 
Saat 14.00 Mecidiyeköy‘de buluşma ve bildiri dağıtımı ardından Metro İle Taksim‘e Gidiş
 
Saat 15.00 Taksim‘den Galatasaray Meydanına bildiri dağıtarak Yürüyüş ardından
Galatasaray Meydanında 16.00‘da Eyleme Çağrı Açıklaması ardından Karaköy‘e kadar bildiri dağıtarak yürüyüş
 
Saat 17.00 Karaköy‘den Vapurla Kadıköy‘e Geçiş
 
Saat 18.30 Kadıköy İskele Meydanında BASIN AÇIKLAMASI ve Salı Pazarına MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ ve UĞURLAMA
 
Saat 16.00 KartalBölgesi temsilciliklerimiz Kartal‘da bildiri dağıtımı sonrasında Metro ile Kadıköy‘e 18.30 Basın Açıklamamıza geleceklerdir.


 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı