Tarih: 19.02.2018 11:22

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Seçiminde Solun Zaferi

Facebook Twitter Linked-in

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Seçiminde Solun Zaferi
TMMO İstanbul Şube 46. Dönem Genel Kurulunda seçimlerinde Çağdaş İnşaat Mühendisleri (Mavi liste) açık ara kazandı.
 
TMMO İstanbul Şube İnşaat Mühendisleri Odası 46. Dönem Genel Kurulu iki listenin yarışına sahne oldu. Çağdaş İnşaat Mühendisleri Mavi listede yer alırken, beyaz listede değişim gurubu yer aldı. Kazanan Çağdaş İnşaat Mühendisleri (Mavi liste) oldu.
 
Açıklanan Seçim sonuçlarına göre 6841 delegenin 4214’ünün oyunu Çağdaş İnşaat Mühendisleri (Mavi liste) alarak genel gurulun galibi oldu. 2627 oy alan değişimciler ise her zaman olduğu gibi yine kazanamadılar.
 
İnşaat mühendislerinin geçmişinde örgütlülük var, cevre duyarlılığı ve çağdaş şehirleşme için örgütlenme serüveni, yüz yılı aşkın bir geçmişe dayanmaktadır. Ülkemizin ve toplumumuzun can damarlarından biri de Çağdaş İnşaat Mühendisliğidir. TMMOB İnşaat Mühendisleri bu duyarlılıkla çalışmalarına devam ediyor ve iktidarların yanlış uygulamalarına, çarpık kentleşme anlayışına en sert muhalefet yapmaları ile kamuoyunda bilinen bir sivil toplum örgütlülüğünü yürütüyorlar.
 
USTA:“Bilimin bilginin, aklın ve mesleğimizin gereğini yapmaya çalışıyoruz”
CHP Esenler Belediye meclis üyesi İnşaat Mühendisi Mustafa Usta’nın yanı sıra birçok CHP’li inşaat mühendisi Çağdaş İnşaat Mühendisleri Merkez genel kurul delegesi listesinde yer aldı.
 
CHP Esenler Belediye meclis üyesi İnşaat Mühendisi Mustafa Usta” Tüm baskı ve tehditlere rağmen, meslektaşlarımız özgür ve bağımsız bir şekilde oylarını kullandılar. Yaşamı ve yaşam alanlarını düzenlemekten sorumlu bir mesleğimiz var. Sağlıklı ve güvenli yapıların oluşmasının özneleriyiz. Ayrıca güvenli ve yaşanabilir bir çevrenin oluşmasından sorumlu olan bir mesleğimiz var. Mesleki bir yetkinlik, etik bir anlayış, geniş bir işbirliği içerisinde bir bilen olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İktidarlara yakın durarak kendimize yarar sağlamayı değil; bilimin bilginin, aklın ve mesleğimizin gereğini yapmaya çalışıyoruz. Kimsenin arka bahçesi olmaya niyetimiz yok. Bağımsız ve özgür bir şekilde kamu yararını gözetleyen bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çaba ve çalışmalarımız bazı çevreleri rahatsız etse bile biz yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Yeni yönetimimiz ülkemize ve meslek örgütümüze hayırlı olsun” dedi.
16. DÖNEM YÖNETİM KURULU

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —