TİP:28 Mart Pazartesi saat 10:00'da Bakırköy Adliyesi'ndeyiz!

TİP:28 Mart Pazartesi saat 10:00

İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Haramidere bölgesinde ailesiyle İran’dan göç ederek İstanbul’a yerleşen bir kadın, çalıştığı Saina Beauty isimli güzellik salonunun patronu Said Fetrati taraf?

Ölüm tehditlerine rağmen şikayetçi olan kadının adalet aradığı dava 28 Mart’ta pazartesi saat 10.00’da Bakırköy Adliyesi’nde görülecek. Türkiye İşçi Partili Kadınlar, sosyal medya hesaplarından "Tecavüze uğradıktan sonra tehdit edilen İranlı kadın yalnız değildir! 28 Mart Pazartesi saat 10:00'da Bakırköy Adliyesi'ndeyiz!" paylaşımı yaparak "bu davet nbizden dediler..."

METİN KARABAYIR’I İFŞA ETTİ

ETHA’nın haberine göre, yaşadığı olayı İran’daki #MeToo hareketi üyelerine anlatan kadın, patronu Said Fetrati’nin arkadaşı olan Metin Karabayır isimli erkekle evlendirmeye çalıştığını ama kendisinin kabul etmediğini belirtti. Karabayır’ın yoğun ısrarı nedeniyle yemek yemeği kabul ettiğini belirten kadın, yemek için gittikleri mekandan Karabayır’ın arkadaşlarının da olduğunu ve kendinin eve gitmek istediği zaman bayıltıldığını söyledi. Bayıldıktan sonra bir eve götürüldüğünü iddia eden kadın, kendine geldiğinde Metin Karabayır’ın tecavüzüne uğradığını ve polise giderse ailesini ve kendisini ölümle tehdit ettiğini belirtti. Korkudan polise gidemeyen ve işini bırakan kadın, akrabalarının durumu öğrenmesinden korkarak İran'a dönemediğini dile getirdi.

Kadının ifşalarının ardından yapılan DNA analizinde dokular Metin Karabayır ile uyumlu çıktı.

İRAN'A DÖNEMİYOR

Oturum izninin bitmesine 2 ay kalan kadın, İran'a dönemeyeceğini belirtti. Kadın, olayı öğrenen akrabalarının, kendisini ve annesini ölümle tehdit ettiğini, tecavüz saldırısına uğradığına inanmadığını söyledi.

'TEK İSTEĞİM CEZALANDIRILMALARI'

İranlı kadın, tehdit edilmesine rağmen yaşadıklarını tüm kadınların öğrenmesini ve sesini duyurmak istediğini belirtti. Karabayır'ın kendisine "sus payı" olarak 1000 TL teklif ettiğini ama parayı kabul etmediğini anlatan kadın, istediğinin para değil Metin Karabayır, Said Fetrati ve olaya karışan iki polisin cezalandırılması olduğunu kaydetti.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Türkiye'de göçmen kadınların sürekli ötekileştirildiğine dikkat çeken İranlı genç kadın, göçmen kadınların cinsel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını dile getirdi. İran'da da Türkiye'de de şiddet, taciz, tecavüz saldırılarının ardından kadınların suçlandığını belirten İranlı genç kadın, her iki ülkede de şiddete, tecavüze, tacize uğrayan, katledilen kadınlar için mücadele etmek istediğini ifade ederek, tüm kadınları dayanışmaya çağırdı.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı