TİP 'den Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerine destek- İşçilerden CHP'ye isyan!

TİP

Bakırköy Belediyesindeki toplu iş sözleşmesinde zam yapılmaması üzerine greve çıkan Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) İstanbul 2 No'lu Şube üyelerine, Türkiye ?

“GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK CHP İŞÇİLERE HESAP VERECEK”

25 Aralık 2021(Cumartesi Günü) saat 13.00'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) örgüt üyeleri genel başkan yardımcısı Barış Atay'ın katılımıyla 62 gündür grevde olan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyareti ettiler. Türkiye İşçi Partililer grev alanına “Zafer direnen işçilerin olacak- Birleşe birleşe kazanacağız- İşçiler yalnız değildir- İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları ile girdiler. Bakırköy Belediyesi önünde çadır kuran sendika üyeleri ve işçiler çaldıkları düdük eşliğinde TİP kortejini alkışlarla karşıladı. Grevdeki işçiler “Gün Gelecek devran dönecek CHP İşçilere hesap verecek” sloganları ile alanı inlettiler…

“İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİ KURUMLARIN HANGİ PARTİYE GÖRE OLMASI DEĞİŞMEZ”


Grev çadır önünde açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) genel başkan yardımcısı Barış Atay: Tüm emekçileri selamlıyorum, direnişiniz kutlu olsun. Bugün burada yaşadığımız manzaralar aslında bize çok değil.  Üzücü olan iç karartıcı olan, Türkiye’nin siyasal tarihinin en işçi düşmanı olan iktidarın yönetiminde yaşamaya ve yaşam mücadelesi vermeye çalışırken, onlara karşı mücadele ettiğini iddia eden partilerin, yanı CHP’nin kurumlarında aynı şeyleri yaşıyor olduğumuz elbette üzücüdür.   Biz mücadele ederken bazı isimlere şunu bir türlü anlatamıyoruz, ”işçi sınıfının hakları, işçi sınıfının mücadelesi kurumların hangi partiye göre olması değişmez. Bugün iktidara karşı olsa da bu kurumun başındakinin iktidarın muhalifi olduğunu iddia etse bile işçinin hakkı için verilen mücadele herkes için geçerlidir” bu böyle bilinecek.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİNDEN CHP’YE İSYAN!
Artan enflasyon karşısında sunulan sıfır zammı Bakırköy işçisi kabul etmiyorsa haklı değil mi? Paramızın neredeyse pul olduğu, ekonominin manipülasyonlarla artık yaşanamaz hale geldiği, asgari ücretin sadaka gibi arttırıldığı dönemde, 2021-20 22 için verilen zam oranları %2- 3-5’ler 7’ler bugün hepsi verişe dahi asgari ücreti tutmaz. Bunu vermeyi teklif edenlere “siz bu para ile yaşayabilir miydiniz bunu bize öğretin” demeyi gerektiriyor. Ama buradaki sosyal haklarınızdan vazgeçin “biz size çok daha fazla zam yapalım teklifine” ne kadar ahlaksız olduğunu anlatmak lazım” diyerek Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ilk icraatı değil, bir tiyatro emekçisi olarak sanatçılarımızın burada ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Şimdi ise Belediyenin birçok işçisine aynı problemi yaşatıyor” dedi.   
    


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı