TİP ÖSYM'Yİ PROTESTO ETTİ: SİSTEM BAŞTAN AŞAĞI ÇÜRÜMÜŞ

TİP ÖSYM

Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler İstanbul 4. Levent’te ÖSYM binası önünde, KPPS sınavında Yediiklim yayınevinin sorularının aynısının çıkması üzerine ÖSYM'yi protesto ettiler, K

 “KPSS İPTAL EDİLSİN, SORUMLULAR HESAP VERSİN”
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığına dair iddialar doğrultusunda sınavın şaibeli olduğuna ilişkin tartışmalar yaşanırken olay sonrasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Kritik iddia ülke genelinde tepki uyandırdı, Türkiye İşçi Partili (TİP'li) öğrenciler ise, ¨KPSS iptal edilsin, sorumlular hesap versin¨ demek için İstanbul   4. Levent’te ÖSYM binası önünde basın açıklaması düzenlediler.

KPSS sınavına ilişkin gündeme gelen şaibe iddiası ve ÖSYM Başkanı Aygün’ün görevden alınması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler, sınavın iptal edilerek güvenilir ve şeffaf bir şekilde yapılması, adalet ve liyakatin sağlanması gerektiğini savunurken sorumluların cezalandırılmasını da istediler.

Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler basın açıklamasında: sistem baştan aşağı çürümüş ve yozlaşmış durumda. Zaten tek adam iktidarında liyakat ve adalet ilkesini savunan kişiler cezalandırıldı, nerde liyakatsiz, çağ dışı birisi bulduysalar o görevlere getirildi. Dolayısıyla bu görevden alma; ‘sorumluyu bulduk, görevden aldık, olayı çözdük,’ diye geçiştirilmemeli, bu işin derinliğine inilmeli” dediler.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı