TİP "Müdahale Kongresi"ni düzenledi

TİP

Türkiye İşçi Partisi'nin 61. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde “Müdahale Kongresi” düzenlendi. Erkan Baş, “Türkiye'nin geleceği halk ittifakı

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) 61. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen işçilerin, gençlerin, LGTBİ’lerin, kadınların, parti üyelerinin ve dostlarının katılımıyla “Müdahale Kongresi” düzenlendi.

Kongrede konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Türkiye'nin geleceği halk ittifakıdır. Sağcılıkta yarışanlara karşı, sola bakmaya cesaret edemeyenlere karşı biz üçüncü ittifakı yaratmak için hep beraber sözleşiyoruz. Solu yok sayanların, emekçiyi yok sayanların, Kürtleri yok sayanların bu ülkenin geleceğinde yeri yok” dedi.

 

SERA KADIGİL: HEPSİNİ BU HARAMİLERDEN GERİ ALACAĞIZ

  • Gençlerin yoğun katılım gösterdiği kongrede “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.
  • Kongre öncesi coşkulu kalabalık salon girişinde bando eşliğinde marşlar söyledi. TİP milletvekillerinin ve Genel Başkan Erkan Baş’ın salona girmesiyle coşku daha da artı.
  • Kongreye Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve EYT Derneği Başkanı Gönül Boran da katıldı.  

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'ın açılış konuşmasında sosyalist cumhuriyet vurgusu öne çıktı. Kadıgil, "Saray rejimini yeneceğiz. Sonrasında ülkeyi patronlara teslim etmemizi bekleyenler varsa, açıkça söylüyoruz, çok beklerler. Biz sadece AKP’den değil, AKP’ler yaratan bu düzenin kendisinden kurtulmak istiyoruz. Bu yüzden ‘Haydi başlayalım’ diyoruz. Okullarımızı, meclisimizi, derelerimizi, hastanelerimiz, hepsini bu haramilerden geri alacağız. Bu yolda yalnız değiliz” ifadelerini kullandı.

Ardından Moğollar grubu sahne aldı.

DEMİRTAŞ’IN MESAJI OKUNURKEN "YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ" SLOGANI ATILDI

Moğollar'ın ardından kongreye gelen mesajlar okundu. Rıza Türmen, Şebnem Gürsoy, Afşar Timuçin, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora'nın mesajları seslendirildi. Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı salonda büyük coşkuyla karşılandı, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı atıldı.

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLER SAHNEYE ÇIKTI

Sendikalaştıkları, ücretlerine zam talep ettikleri için işten atılan ve direnişte olan işçiler de kongreye katıldı.

Farplas'ta çalışan ve haklarını istediği için işten atılan TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşıl, işçiler adına konuştu. Dolaşıl, mücadeleyi kararlıca sürdüreceklerini ifade etti.

ERKAN BAŞ'TAN 6 LİDERİN FOTOĞRAFINA ELEŞTİRİ: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ HALK İTTİFAKIDIR

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, büyük bir coşkuyla sahneye çıktı. Sahneye çıkan işçilerle tokalaşan Baş, ardından konuşma yaptı. Hakları için direnen işçileri selamlayan Baş, “Bizim sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. İşte biz buradayız” dedi.

TİP’in kongre sürecini tamamladığını anlatan Baş, “Biz 'Bu ülkeyi işçiler düzeltecek' dediğimizde güvendiğimiz işte bu işçi sınıfı. Bugün TİP, Türkiye'nin her yerinde emekçilerin yan yana geldiği bir odak haline geldi. Amacımızı gizlemiyoruz. Amacımız bu düzene son vermek. Biz artık 'Başka bir dünya mümkün' demiyoruz. 'Bu dünyayı yeniden başka şekilde kuracağız' diyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklenen Baş, “Bizden çaldıklarını geri alacağız. Gönlümüz rahat, ufkumuz açık. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Biz bu ülkenin insan gücünün zenginliğine güveniyoruz. Biz bu ülkeyi yeniden laik bir ülke haline getireceğiz” diye konuştu.

Muhalefette bulunan altı partinin genel başkanlarının buluşmasına ve verdikleri fotoğrafa da eleştiri getiren Baş, şunları söyledi:

"Yayımlanan o fotoğrafa sığmaz. Bugün AKP'nin yıkılışı için gün sayıyorsak, bu en çok halkın eseridir. Türkiye'nin geleceği halk ittifakıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden kurmak istiyoruz. Saray soytarıları, size sesleniyoruz, bugün büyük bir adım attık. Saray iktidarı yıkılacak, emekçilerin düzeni kurulacak! Sağcılıkta yarışanlara karşı, sola bakmaya cesaret edemeyenlere karşı üçüncü ittifakı yaratmak için hep beraber sözleşiyoruz. Solu yok sayanların, emekçiyi yok sayanların, Kürtleri yok sayanların bu ülkenin geleceğinde yeri yok.”

Baş’ın konuşmasının ardından sahneye Bajar çıktı. (İstanbul/EVRENSEL)


 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı