TİP HER YERDE HALKLA EL ELE

TİP HER YERDE HALKLA EL ELE

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde yüzlerce kişi tarafından anıldı.

TİP, örgütüyle, seçmeniyle, genci, yaşlısıyla alanlarda halkla buluşuyor, halkın sorunlarına çözüm yolları arıyor. Nerde bir yanlış varsa o yanlışı yapanların yanlışlarını tokat gibi yüzlerine çarpıyor.
Türkiye İşçi Partisi bugün yaslı günlerimizden olan bu günde kaybettiklerimizi anmayı unutmadı, bugün kaybettiklerimizi anma etkinliği kim düzenlediyse o etkinlikte TİP en ön saflarda yerini aldı.

TİP örgütü Sabah 11’de Devrimci önderleri, emek ve işçi haklarının büyük savunucusu, Behice Boran’ı Zincirlikuyu’da kabri başında özlemle andılar. Sonra Kadıköy iskelesinde İstanbul Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri tarafından düzenlenen mitingde, Ankara Gar Katliamında hayatını kaybeden yurttaşlarımızı andılar. Türkiye İşçi Partililer Kadıköy iskele meydanına “10 Ekim’in hesabı sorulacak¨, “10 Ekim’i unutma unutturma”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla girdiler.
  
Türkiye İşçi Partisi 3 bölge sorumlusu Ahmet Oral, gazetemize açıklamada bulundu.
Oral: “10 Ekim Katliamı insanlığa karşı, insanlığın en evrensel değerleri olan barışa, demokrasiye ve emeğe karşı işlenmiş bir cinayettir! Bu suça, bu cinayeti kimler işlemişse, kimler bu suça ortaksa olanları affetmeyeceğiz! Ne yapılırsa yapılsın biz, 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren canlarımızı unutmayacağız, onların yere düşen bayraklarını gururla taşıyacağız, hesabını soracağız, Barışı susturmak isteyenler halk yargısından kurtulamayacaklar, barış istemekten vazgeçmeyeceğiz. TİP’E üye ol bu saltanata, işlenen bu cinayetlere birlikte son verelim. TİP’E Üye ol hesap birlikte soralım” dedi.  

  

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli