TEKSTİLKENT'TE ' TUSKON'CU' BAŞKANA YOL GÖZÜKTÜ

TEKSTİLKENT

Tekstilkent’te yıllardır mağdur olduğunu söyleyen kooperatif ortakları “KENDİM ETTİM- KENDİM BULDUM” şarkısını dinliyor. Her seçtikleri yönetim Tekstilkent’i bırakın bir atım ileri götürmey

Tekstilkent’te bugüne kadar erkek hegemonyası hakimdi, her seçimde erkekler aday oluyordu ve her seçilen başkan büyük vaatlerle göreve geldi ama başaramadı. Seçilmişler seçim vaatlerinde büyük sözler verdiler ama beceremediler. Tekstilkent Kooperatif üyelerinin iddiasına göre becerdikleri en iyi iş yolsuzluk yapmak, ceplerini doldurmak olduğunu söylüyorlar. Bu sefer yürekli bir kadın ortaya çıktı “böyle gelmiş böyle gitmez” dedi ve aday oldu.

35 yıl sonra Kooperatif Yönetim Kurulu başkan adaylığını açıklayan ilk kadın başkan Hamiyet Aybededir, Tekstilkent’te ekip arkadaşları ile Kooperatif üyelerinden destek istedi. “beni seçerseniz herkes kazanacak, birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” dedi.

TEKSTİLKENT’TE YAPILAN YANLIŞLIKLARA VE YOLSUZLUKLARA SON VERMEK İÇİN ADAYIM
AYBEDEDİR: Böylesi bir süreçte, hepinizin de bildiği üzere, Tekstilkent yönetimi için yapılacak başkanlık seçimine kısa bir süre var. Tekstilkent’te yapılan yanlışlıklara ve yolsuzluklara son vermek için adayım. Ben ve ekip arkadaşlarımız bu taşın altına elimizi koyduk ve bu yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bizlerle olmalısınız, işgal edilmiş bu güzel yeri işgalden kurtarmamız için hep birlikte el ele vermeniz gerekiyor. Herkes için önemli olan şeffaflıktır, gizli, saklı hiçbir işin yapılmadığı, şeffaf bir yönetim anlayışı ile sizlere hizmet yapmak için aday oldum. Tüm kararları sizlerle alacağız, sizler bu yerlerin sahipleri olduğunuza göre karar vermek sizin hakkınızdır” dedi.

KOOPERATİF ÜYELERİ YÖNETİME İSYAN ETTİ
Eski bir üye: yıllar önce büyük Umutlarla iki dükkan aldım, buranın geleceğini parlak gördüm. Tekstilkent’e iş insanları gelirse buranın değeri olur ve bizler iş yaparız, dükkanlarımıza kiracı gelir. Bugüne kadar yönetime gelenler bir gayret içine girmediler, onlar rant için yönetime geldiler, aldılar, sattılar, hesap vermeden götürdüler.onların gitmesi için el ele vermenin zamanı geldi geçti. Biz getirdik, biz göndereceğiz.  Bizlere süslü sözler verdiler, sözleri boş çıktı” dedi.

MİLLET OLARAK YA ZENGİNİ YA HIRSIZI ÇOK SEVERİZ
Bir başka üye ise, “ilk geldiğimde burasının çok güzel ve iş yapan bir yer olduğunu düşünerek 6 dükkan aldım, aldığıma bin pişman oldum. Bu kadar güzel bir yeri mezbelelik yaptılar, bizleri perişan ettiler. 280 bin dolara aldığımız dükkanlar şimdi 180 bin dolara düşmüş. Biz millet olarak ya zengini ya hırsızı çok severiz. Tekstilkent yönetilmedi, soyuldu. Bakın burada iş için çalışmaya gelenler bayansa çalışmıyor. Sokak lampaları yanmıyor, şeffaf yönetim hiç olmadı, hesap soramıyorsun, sorsan kimse cevap vermiyor.

35 yıldır bir atım ileriye gitmeyen ve değer kaybeden Tekstilkent’in bu duruma gelmesinin suçlusu bizleriz, bizler seçtik o zaman bunları yine bizler göndereceğiz. Yeni seçilecek arkadaşlar ben yöneteceğim demeyecek, biz yöneteceğiz demelidirler. Bakınız yönetim bize kamera sistemi var diyor ama yok! Güvenlik Allaha emanet, bu kadar esnafın burada malı var, canı var ama güvenliği yok, bu durumu bilen kim buraya müşteri veya kiracı olarak gelir?  Bu güzelim yerin çevresel düzenlemesi yapılırsa, tanıtımı yapılırsa ve şeffaf kaliteli bir yönetim seçersek neden burası canlanmasın.  Malımızın, canımızın güvenliği, dükkânlarımızın değer kazanması için bu yönetimi göndermek herkesin namus borcudur” dedi.


 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli