"TEKSTİLKENT'İ TUSKON'CU ve FETÖ'CU' yeri yaptılar"

İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin 2018,2019 ve 2020 yıllarına ait, olağan genel kurul toplantısı 27.11.2021 tarihinde gerçekleşti. Kooperatif ortaklarının Yaşar Küçük&cce


“YAŞAR KÜÇÜKCALIK İKTİDAR VE FETÖ GÜCÜNÜ ARKASINA ALMIŞ”
Tekstilkent’in beklenen olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Salonunda ve salon dışında gerginlikler yaşandığı Tekstilkent’in genel kurulunda, genel kurul üyelerinin ve başkan adaylarının konuşma süreleri 2 dakika ile sınırlı tutulması kurul salonunda gerginliğin baş nedenlerinden biriydi. Üyeler, “biz iki dakika ile neyi anlatabiliriz. Burada o kadar yolsuzluk yapıldı, o kadar kirli işler döndü ki, saatlerce konuşsak ancak anlatabiliriz. Biliyoruz korkuyorlar, korkuyorlar gerçeklerle yüzleşmeye. Bu salonda demokrasi yok, faşizm var. İktidar ve FETÖ gücünü arkasına alan Yaşar Küçükcalık ve ekibi Tekstilkent’i babalarının çiftliğine çevirmiş, kimseye hesap vermeden yönetiyorlar.

“DOĞRUSU “İŞLETME KOOPERATİFİ DEĞİL SİTE YÖNETİMİ””

Şimdi genel kurula gelen bir teklifle yapı kooperatifinin ana sözleşmesinde belirtilen amaç ve faaliyetlerine tamamlamış olması nedeniyle “Sınırlı Sorumlu Tekstilkent İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcılar Site İşletme Kooperatifi” olarak amaç ve tür değişikliği yaptılar. Biz “İşletme Kooperatifi değil Site yönetimi” için teklif ettik maalesef üyeler “İşletme Kooperatifi” bir soygun ve dalan anlayışını egemen kılacağını bilmiyorlar. Yarın hak sahibi olanların hak sahipliği bu yönetimin eline geçecek ve istedikleri gibi burada rant elde edecekler. Bu kadar yanlış işler yapan ve savcılıkta suç dosyaları olan yanı hukuk önünde henüz aklanmayan Yaşar Küçükçalık  ve ekibi bu solonda aklandı. Tekstilkent üyelerin bilgisizliğimi dersiniz, bana neciliğimi dersiniz maalesef haklarını gasp edenleri ibra ettiler. Bu kabul edilemez bir durumdur ve bu yanlış tercihin faturası burada dükkânı bulunan herkese yansıyacak” ifadelerini kullandılar.



“SEN TUSKON’CUSUN, FETÖ’CUSUN, TEKSTİLKENT’İ TERÖR ÖRGÜTÜ YERİ YAPTIN”
Genel kurul üyelerinin kürsüden Yaşar Küçükçalık’a hitaben, “TUSKON üyesi, FETÖ’CU, sen Tekstilkent’i terör örgütü yeri yaptın” bir diğer konuşmacı ise, “Bakanlığı kandırdın, senin için Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Burası işletme kooperatifi olamaz. Tasfiye edilip site yönetimine geçilmelidir” dediler. Tüm bu suçlamalara Yaşar Küçükçalık ve yönetimi cevap veremedi bu durum salanda bulunanlar tarafından “bunların suçları çok büyük” dedirtti.

Yaşar Küçükçalık, aday olmadı. Küçükçalık’ın işaret ettiği aday Faik Çetin Arı, dört yıllığına Tekstilkent’in yeni başkanı seçildi. Beklendiği gibi bir hayli zorlu geçen toplantıda Yaşar Küçükçalık kendisini iki dönem destekleyen ve seçen üyelere veda konuşması yaptı. Yaşar Küçükçalık,” ben aday değilim, yönetimimde birlikte çalıştığım arkadaşıma oy verin” dedi. Ama kendisine “TUSKON üyesi, FETÖ’CU” denetim kurul üyesinin yolsuzluk yaptığı iddialarına bir cevap veremedi. Çünkü Yaşar Küçükçalık bir önceki genel kurulda, “TUSKON yerli ve milli bir kuruluştur. TUSKON üyesi olmaktan dolayı gurur duyuyorum” demişti.


 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli