TDH' dan Baskıcı, Totaliter Rejime HAYIR'

TDH

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Akay partililerle bir araya gelerek 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği ilgili değerlendirmelerde bulundular.

TDH’ dan Baskıcı, Totaliter Rejime “HAYIR”

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Akay partililerle bir araya gelerek 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Akay,”hazırlanan ve hazırlayanların bile anlatmakta zorlandığı, anlatamadığı bir metin önümüzde.  Biz bu dayatma metine “hayır” diyoruz” dedi. Akay, hayır propagandası yapanların çeşitli baskılara maruz kaldığını söyleyerek  “yapılan baskılar bizleri yıldıramaz, kimseden kokmadan özgürlüklerimiz için, ülkemizin ve ülke insanlarımızın yarınları için, hak, hukuk ve demokrasimiz için “hayır” çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.
 

“Bizler Diktatörlüğe, Tek Adamlığa Karşıyız”
Akay,“Türkiye’nin her tarafında devlet imkânlarını kullanarak ‘evet’i anlatamayanlar ‘hayır’ın gerekçelerini anlatmaya çalışanları susturmak için seferber olmuşlar ve bir kampanya yürütüyorlar. Tüm devlet imkânlarını kullanarak yaptıkları bu kampanya, bize yarın istediklerini altıklarında nasıl bir hukuksuzluk yapabileceklerini şimdiden gösteriyor. Birçok yerde ‘hayır’ diyen insanların baskı gördüğü ve şiddete maruz kaldığını görüyoruz. İktidar gücünü kullanarak engel olmaya çalışıyorlar, ama tüm bu baskılar bizleri yıldıramaz, hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine “hayır” diyoruz ve hayır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başkanlık ismi altında baskıcı, totaliter bir rejim getirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bizler RTE’nin seçilmesine karşı değiliz, bizler diktatörlüğe, tek adamlığa karşıyız. Bizler bu topraklarda herkesin eşit özgür ve kardeşçe yaşamasını istiyoruz.” dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı